Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών των νέων μέσων

Η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Τέχνη των Νέων Μέσων (European Media Art Platform) καλεί τους καλλιτέχνες των νέων μέσων από τους χώρους των εικαστικών, του design, του κινηματογράφου, της μουσικής και του ήχου, να συμμετάσχουν σε προγράμμτα φιλοξενίας (residencies) διάρκειας 2 μηνών και να δημιουργήσουν νέα έργα που θα παρουσιαστούν σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις των μελών της πλατφόρμας.

Οι καλλιτέχνες, που θα επιλεγούν, θα λάβουν χορηγία 3.000 ευρώ και 4.000 ευρώ για τα έξοδα παραγωγής. Επιπλέον, ο φορέας φιλοξενίας θα καλύψει τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης (μέχρι 500 ευρώ) και θα προσφέρει στους καλλιτέχνες δωρεάν πρόσβαση σε εργαστήρια και απαιτούμενο εξοπλισμό. Τέλος, οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα επαγγελματικής καθοδήγησης από ειδικούς στον χώρο του πολιτισμού, καθώς και συμμετοχής σε εκθέσεις ή φεστιβάλ των μελών της πλατφόρμας, κατά την περίοδο 2019-2021. Οι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν, θα προσκληθούν στην εναρκτήρια συνάντηση 1-3 Μαρτίου 2019 στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών αφορά ανερχόμενους καλλιτέχνες (και όχι φοιτητές) που έχουν ευρωπαϊκό διαβατήριο. Ομάδες καλλιτεχνών είναι ευπρόσδεκτες, εφόσον τα μέλη της είναι διατεθειμένα να μοιραστούν τις παροχές φιλοξενίας, την χορηγία και την χρηματοδότηση για τα έξοδα παραγωγής.

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών των νέων μέσων

Οι καλλιτέχνες μπορούν να κάνουν αίτηση για συμμετοχή σε φιλοξενία καλλιτεχνών για το διάστημα Απρίλιος-Αύγουστος 2019, στα ακόλουθα μέλη της πλατφόρμας:

  • Werkleitz Centre for Media Art (Γερμανία)
    •   Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Ελλάδα)
    •   Ars Electronica Center (Αυστρία)
    •   Bandits Mages (Γαλλία)
    •   Foundation for Art & Creative Technology / FACT        (Μ.Βρετανία)
    •   IMPAKT (Ολλανδία)
    •   Kontejner (Κροατία)
    •   LABoral Centro de Arte y Creación Industrial (Ισπανία)
    •   M-Cult (Φινλανδία)
    •   RIXC (Λετονία)
    •   WRO Center for Media Art Foundation (Πολωνία)

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους εδώ επισυνάπτοντας το βιογραφικό τους, σχετικό οπτικοακουστικό υλικό και την πρότασή του έργου/πρότζεκτ που θα ήθελαν να αναπτύξουν κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής φιλοξενίας.

Προθεσμία αιτήσεων: 3 Δεκεμβρίου 2018, 12:00 CET

Η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Τέχνη των Νέων Μέσων συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος