Aνοιχτό κάλεσμα για ταινίες μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ από το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Σαν Φρανσίσκο

Με την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ της Δράμας και την ανακοίνωση των βραβείων καθώς και την επιλογή της ελληνικής ταινίας που θα μας εκπροσωπήσει στα Όσκαρ (με αφορμή, καλή επιτυχία στα «Μαγνητικά Πεδία») ας μιλήσουμε για ακόμα μία φορά για ελληνικό κινηματογράφο και την εξωστρέφεια του.

Φέτος, ένας θεσμός που αγκαλιάζει τον Ελληνικό Κινηματογράφο και φροντίζει να τον προβάλλει, το πρώτο κινηματογραφικό φεστιβάλ στην Αμερική 100% εστιασμένο στην προβολή Ελλήνων και δημιουργών με ελληνική καταγωγή γίνεται 20 ετών. Με αφορμή την επετειακή έκδοση, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο (SFGFF) εδώ και λίγο καιρό έχει κάνει ανοιχτό κάλεσμα για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ, που θα εντάξει στον προγραμματισμό του την επόμενη χρονιά.

Aνοιχτό κάλεσμα για ταινίες μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ από το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Σαν Φρανσίσκο

Έχοντας ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής (22 με 29 Απριλίου του 2023) και το deadline για την υποβολή των προτάσεων (τελική ημερομηνία υποβολής είναι η 4η Φεβρουαρίου), ήδη βρίσκεται σε προετοιμασίες για μια ακόμα μεγαλύτερη γιορτή με πρωτοποριακά events που θα ανακοινώσει το επόμενο διάστημα, κάποια από τα οποία θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στο θεσμό.

Σε σταθερή συνεργασία με το Modern Greek Studies Foundation, επενδύει στη μόρφωση των Ελλήνων ή όσων επιθυμούν να εντρυφήσουν στην ελληνική γλώσσα και κουλτούρα. Τη χρονιά που πέρασε θεσμοί όπως το ΕΚΚ, το ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, το υπουργείο Τουρισμού αγκάλιασαν τον θεσμό έμπρακτα.

Στις 29 Ιουνίου πραγματοποίησαν ευχαριστήριο πάρτυ στην Ελλάδα για όσους έχουν επισκεφτεί το φεστιβάλ ή έχουν συνεισφέρει με την ταινία τους στον προγραμματισμό.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Φεστιβάλ επισκέφτηκε το Υπουργείο Εξωτερικών και συνομίλησαν για θέματα που αφορούν την προώθηση πολιτιστικών προϊόντων όπως τον κινηματογράφο και τον Πολιτισμό, στην Αμερική.

Αν λοιπόν θέλετε να υποβάλλετε την ταινία σας, σας έχουμε και άλλα ευχάριστα νέα. Και για αυτή τη χρονιά δεν θα υπάρχει κόστος συμμετοχής για Έλληνες, Κύπριους, Ελληνικής καταγωγής και Ελληνόφωνους δημιουργούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος