Ανοιχτό και επισκέψιμο το ιστορικό καταφύγιο στην Πάτρα στις 28 και 30 Οκτωβρίου

Array

Συνεχίζονται στην Πάτρα οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 78 χρόνων απελευθέρωσης της Πάτρας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος «Ιστορικός Περίπατος» με αφετηρία της διαδρομής τη διασταύρωση Παπαδιαμαντοπούλου και Λόντου όπου βρίσκονταν οι φυλακές «Μαργαρίτη» και κατάληξη το χώρο του καταφυγίου κάτω από τα Ψηλαλώνια.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Πατρέων: «Κατά μήκος της διαδρομής ξεδιπλώθηκε ένα σημαντικό κομμάτι από την ιστορία της Πάτρας το οποίο αφορά στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο, την κατοχή από τα ναζιστικά στρατεύματα και την απελευθέρωση της πόλης.
Στην διαδρομή είχαν συμπεριληφθεί βασικά σημεία ιστορικών μαχών και γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στην πόλη την περίοδο της κατοχής και της απελευθέρωσης, με τις μνήμες να ζωντανεύουν.Ανοιχτό και επισκέψιμο το ιστορικό καταφύγιο στην Πάτρα στις 28 και 30 Οκτωβρίου
Ο “περίπατος” θα ολοκληρωθεί στο Ιστορικό Καταφύγιο που φιλοξενείται η έκθεση αρχειακού υλικού.
Μέχρι σήμερα στις εκδηλώσεις παίρνουν μέρος μαζικά εκατοντάδες πολίτες ενώ μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό πραγματοποιούν ξεναγήσεις τόσο κατά μήκος των διαδρομών όσο και στο καταφύγιο.

Ο χώρος του «Ιστορικού Καταφυγίου» θα παραμείνει ανοιχτός την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου του “ΟΧΙ” από τις 11.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός έχει προγραμματίσει και άλλους «Ιστορικούς Περιπάτους». Οι ημερομηνίες πραγματοποίησής τους θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2610-390935 και 2610-361526 και στα e-mail: a.paizi@patrasculture.gr και l.karathanasopoulou@patrasculture.gr ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος