Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Στυλιανού Πιπερίδη

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής με έργα του εικαστικού Στυλιανού Πιπερίδη φιλοξενείται στον δημοτικό Πολυχώρο «Γαλαξίας», από σήμερα Δευτέρα 5 έως και την Κυριακή 11 Μαΐου.

Τα 68 δημιουργήματα του Στυλιανού Πιπερίδη, επιλεγμένα μέσα από έργα 30 ετών εικαστικής δημιουργίας, είναι αγιογραφίες, πορτρέτα φαγιούμ, ψηφιδωτά και σύγχρονα πορτρέτα, δημιουργήματα φτιαγμένα με ποικίλες τεχνικές και υλικά: αυγοτέμπερα, ψηφίδες, μάρμαρο, εγκαυστική κ.ά. Σημείο αναφοράς των έργων είναι η προσωπογραφία.

«Η ζωγραφική είναι μένα σαν διαλογισμός και σαν προσευχή. Η ανάγκη μου να ζωγραφίζω, όλα αυτά τα χρόνια, είναι η αγάπη, η γαλήνη και η χαρά∙ βλέπω το έργο που έχω μόλις τελειώσει και το λατρεύω αμέσως. Η σχέση με τα έργα μου είναι έρωτα και αγάπης, και αυτήν τη σχέση μου με τη ζωγραφική θέλω να τη νιώσει και ο θεατής, που θα μου κάνει την τιμή να έρθει να με γνωρίσει (ή, για όσους ήδη με ξέρουν, να συνδεθούν και πάλι μαζί μου)», δηλώνει στο ERTnews ο Στυλιανός Πιπερίδης.

Η γλυκύτητα, η αυστηρότητα, η μελαγχολία και η ζωντάνια είναι τα χαρακτηριστικά των έργων του Στυλιανού Πιπερίδη. Μέσα από την τέχνη του αναζητεί την αγάπη για δημιουργία και την ουσία της ζωής.

info

Δημοτικός Πολυχώρος «Γαλαξίας», 2ας Μαΐου 16, 171 21 Νέα Σμύρνη

5-11 Μαΐου 2025 / 10:00 – 14:00 και 17:00 – 22:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Στυλιανού Πιπερίδη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος