Άμπου Ντάμπι: Έλληνες ανέλαβαν τη συντήρηση αρχαιοτήτων στο Μουσείο του Λούβρου

Ομάδα Ελλήνων ειδικών στο Μουσείο του Λούβρου στο Αμπου Ντάμπι ανέλαβε την τεκμηρίωση, συντήρηση και αποθήκευση 2.861 ασημένιων προϊσλαμικών και ισλαμικών νομισμάτων από την περιοχή της Μεσοποταμίας.

Τα νομίσματα χρονολογούνται από τον 4ο μέχρι και τον 9ο αιώνα μ.Χ. και ήταν κατηγοριοποιημένα σε δέκα δυναστείες, όπως αυτές των Σασσανιδών και των Αββασιδών.

Η πρώτη φάση των εργασιών ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020 και ο στόχος είναι να εκτεθούν για το κοινό στις αίθουσες του μουσείου τον προσεχή Σεπτέμβριο.

«Σηματοδοτούν τις απαρχές και την εξέλιξη των ισλαμικών νομισμάτων. Με αυτή τη συλλογή το μουσείο θα εμπλουτίσει τη θεματική ενότητα που έχει να κάνει με την εξέλιξη του εμπορίου και τις οικονομικές συνδιαλλαγές μεταξύ Δύσης και Ανατολής».

Ο Θεοφάνης Καραφωτιάς, προϊστάμενος της προληπτικής συντήρησης στο Μουσείο του Λούβρου στο Αμπου Ντάμπι μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” για το σπουδαίο αυτό έργο.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ