«+ΑΛΛΑΓΗ» από τον Απόστολο Πλαχούρη – Έκθεση εικαστικών έργων

Με την γενικό τίτλο +ΑΛΛΑΓΗ ο Απόστολος Πλαχούρης παρουσιάζει στην γκαλερί Χρυσόθεμις (Καλογρέζης 14 Κεντρικό Χαλάνδρι) μια σειρά εικαστικά έργα μεικτών υλικών κι έκφρασης. Παλιά νομίσματα και γραμματόσημα, αποσυρμένα χαρτονομίσματα, επιστολές, παιχνίδια, χρηστικά αντικείμενα, που κάποτε αποτέλεσαν τα μέσα μιας Συν-αλλαγής ύλης και ανάλογων για τον τότε κάτοχό τους συναισθημάτων, επανοηματοδοτούνται.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Συνεπώς η αξία τους ήταν προσωρινή, δυσανάλογη με το πάθος που πιθανόν προκάλεσαν. Στο πέρασμα του χρόνου η +ΑΛΛΑΓΗ γίνεται προσωπικές μνήμες ωσότου η Τέχνη τις συλλέξει, τις ξεδιαλέξει και τις επαναφέρει. Στο τρισδιάστατο κολάζ που εκθέτει ο Πλαχούρης μετατρέπει το έθιμο του δώρου, και γενικότερα της φιλοξενίας, σε έναν υλικό κόσμο που άλλες φορές σήπεται και άλλες φορές σαλπάρει.

Διάρκεια έκθεσης Παρασκευή 12 Ιανουαρίου – Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024,
ώρες λειτουργίας Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή πρωί 11.00 -14.00, απόγευμα 17.30 -20.00
Σάββατο 11.00- 14.30 τηλέφωνο 2106811418 e-mail: gall.chryssothemis@gmail.com

«+ΑΛΛΑΓΗ» από τον Απόστολο Πλαχούρη – Έκθεση εικαστικών έργων

Ο Απόστολος Πλαχούρης γεννήθηκε το 1979 στο Μαρούσι. Αποφοίτησε (2004) από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, τμήμα Θεατρικών Σπουδών, και (2011) από από το Δ’ εργαστήριο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, με καθηγητή τον Πάνο Χαραλάμπους. Παρακολούθησε για τρία χρόνια το Εργαστήριο Σκηνογραφίας της ΑΣΚΤ με καθηγήτριες τη Λίλη Πεζανού και τη Βασιλική Ψαρρού, μαθήματα ως resident στη σχολή Institut Superieur des Beaux Arts de Besancon στη Γαλλία και performance με καθηγητή τον Δημοσθένη Αγραφιώτη.

Έχει φιλοτεχνήσει κλασικά βιβλία και ποιητικές συλλογές για τις εκδόσεις Στιγμή του Αιμίλιου Καλιακάτσου, Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος κ.ά. Συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά κι εφημερίδες δημοσιεύοντας σκίτσα και σχέδια. και από το 2006 εργάζεται ως αναπληρωτής δάσκαλος Θεατρικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει λάβει μέρος σε διά¬φορες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος