Ακούστε στο Istorima: «Αεροπειρατείες και πτώσεις αεροσκαφών στο παλιό αεροδρόμιο»

Πόσες ιστορίες έχουν να μας πουν ο πρώην διευθυντής του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, ο διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ντίνος Κούης, αλλά και ο άνθρωπος που θεωρήθηκε συνεργός στη μεγάλη απάτη τύπου πυραμίδας του 2005;

Ιστορίες ανθρώπων, που οι ζωές κι εμπειρίες τους δεν καταγράφονται στα βιβλία της Ιστορίας και που θα μπορούσαν να χαθούν στο χρόνο. Με αφηγητές τους ίδιους τους πρωταγωνιστές τις ιστορίες αυτές συλλέγει και καταγράφει το Istorima, που συνυπογράφουν η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου και η ιστορικός Katherine Fleming και μπορείτε να τις ακούσετε στο ομώνυμο podcast στο ERTecho.

Την εβδομάδα 28 Αυγούστου-3 Σεπτεμβρίου 2023 θα ακούσουμε:

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

«Η απάτη της ζωής μου»

Πόσο εύκολο είναι τελικά το «εύκολο χρήμα;» Ο Γιώργος Γιαννουλάκης γνώρισε μια «μεγάλη» ζωή με πλούτη, ανέσεις, πολυτέλεια, μέχρι που αποκαλύφθηκε η απάτη του αγαπημένου του θείου, που ακόμη και σήμερα αγνοείται.

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

«Κωνσταντίνος Ρήγος: Ο γύρος του κόσμου με τον χορό»

Η πρώτη ανάμνηση που έχει να χορεύει ήταν στην εφηβεία, έξω από το σινεμά «Παλλάς» στο Παγκράτι, μετά την ταινία «Πυρετός το σαββατόβραδο». Ο Κωνσταντίνος Ρήγος, διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θυμάται τα πρώτα του ταξίδια στο εξωτερικό: Τιφλίδα, Βατούμ, Μπογκοτά, Καράκας. Ορισμένα επεισοδιακά…

Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2023

«Αεροπειρατείες και πτώσεις αεροσκαφών στο παλιό αεροδρόμιο»

Φονικές αεροπειρατείες και πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα, όπως τα έζησε ο πρώην διευθυντής του αεροδρομίου του Ελληνικού.

Κάθε Κυριακή ακούστε ένα επεισόδιο στα ελληνικά και ένα στα αγγλικά.

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

«Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Άρη»

Ο Ντίνος Κούης, ο εμβληματικός ποδοσφαιριστής του Άρη, φρόντισε να διανθίσει το ταλέντο του με σκληρή δουλειά και προετοιμασία. Μετά από μια πετυχημένη πορεία στα γήπεδα, συνεχίζει να πιστεύει πως, αν θέλεις κάτι πραγματικά, σίγουρα θα το πετύχεις.

«The ”Lord” of the Acropolis»

Do we really see everything on an archaeological site? What goes on when the visitors leave? What special requests do visitors make? Sotiris Gousis worked as a technician on the Acropolis for decades. He knows all its hidden secrets and shares a few of them with us…

Βρείτε τις συγκλονιστικές ιστορίες στο ERTecho στην κατηγορία Podcasts κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (διαθέσιμα από τις 21:00). Κυριακή το ελληνικό επεισόδιο από τις 11:00 και το αγγλικό από τις 17:00. Τις ίδιες ημέρες μεταδίδονται και από τη Φωνή της Ελλάδας.

Επιμέλεια για το ERTεcho: Καλλιόπη Καπετανοπούλου

Επιμέλεια για τη Φωνή της Ελλάδας: Ερμιόνη Κατσιγιάννη

Info

Το «Istorima» δημιουργήθηκε από τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου και την ιστορικό Katherine Fleming και υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων. Τα podcasts και τα βίντεο του «Istorima» προκύπτουν από το έργο πάνω από 1.000 νέων ερευνητών σε όλη την Ελλάδα, που αναλαμβάνουν να εντοπίσουν και να συλλέξουν προσωπικές ιστορίες ανθρώπων και ιστορίες του τόπου τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος