AGF ’17: Το πρώτο διεθνές φεστιβάλ στην Ελλάδα για τo ψηφιακό παιχνίδι (video)

Array

Στις 28 και 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο διεθνές φεστιβάλ στην Ελλάδα για το ψηφιακό παιχνίδι και γενικότερα τον χώρο του animation, το Athens Games Festival ’17.

Σκοπός του AGF ’17 το οποίο διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σε συνεργασία με το διεθνές επιχειρηματικό συνέδριο White Nights Conference στο εκθεσιακό κέντρο της Helexpo, στο Μαρούσι, είναι η προώθηση του ελληνικού video game, η διασύνδεση του με την παγκόσμια αγορά, η ενδυνάμωση της τοπικής κοινότητας των game developers, η προσέλκυση επενδύσεων αλλά και η προβολή της Αθήνας ως κόμβος καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος παρουσίασε το φεστιβάλ, έκανε λόγο για μια παγκόσμια αγορά άνω των 100 δισ. η οποία συνεχώς αναπτύσσεται, στην οποία η Ελλάδα οφείλει να συμμετέχει, καθώς διαθέτει πολλές ομάδες νέων με ταλέντο και όραμα στον χώρο.

Η Πολιτεία επενδύει στην αγορά των video games, πρόσθεσε ο Λ. Κρέτσος, με όρους απασχόλησης και δημιουργίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η επόμενη ΔΕΘ του 2018 θα είναι αφιερωμένη στην ψηφιακή τεχνολογία. Ο κ. Κρέτσος πρόσθεσε, ότι η εξωστρέφεια και οι συνέργειες με φορείς είναι σημαντικός παράγοντας για να στηριχθεί ο χώρος των τηλεπικοινωνιών, του animation και γενικότερα των δημιουργών, σημειώνοντας ότι η ΓΓΕΕ βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΕΡΤ για την παραγωγή μιας εκπομπής αφιερωμένης αποκλειστικά στα video games.

Στόχος μας να μπει η Ελλάδα στη βιομηχανία του ψηφιακού παιχνιδιού, υπογράμμισε ο Λ. Κρέτσος, καθώς έτσι θα υπάρξει προσέλκυση επενδύσεων και προβολή της Αθήνας ως κόμβου καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Στην έκθεση θα δώσουν το «παρών» περισσότεροι από 60 δημιουργοί ψηφιακών παιχνιδιών και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας και του videogame.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες από πρωτοπόρους επαγγελματίες της βιομηχανίας του gaming, όπως Google, Facebook, Amazon, King, Unity και Wargaming, να συμμετάσχουν σε ακαδημαϊκές συναντήσεις (Coffee and Talk sessions) με εκλεκτούς καλεσμένους, όπως ο Paolo Pedercini, σχεδιαστής ψηφιακών παιχνιδιών και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon και ο Adam Mayes, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα, ο οποίος θα μιλήσει για την τέχνη της αφήγησης στα παιχνίδια, να συνομιλήσουν με επαγγελματίες του χώρου σε Business to Business (Β2Β) συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Pitch and Match, να αναδείξουν τα παιχνίδια τους μέσω διαγωνισμών κ.α.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται προεγγραφή.

Περισσότερες πληροφορίες:
Website: https://athensgamesfestival.gr
Facebook: www.facebook.com/athensgamesfest/
Instagram: www.instagram.com/athens_games_festival
Youtube: www.youtube.com/channel/UCnqkHJadUj5k_vEKR6g2P3w

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος