Αφιέρωμα στον Pier Paolo Pasolini με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με ETP Books, Associazione Culturale IMAGO, A.I.A.L., S.E.P.I., Società Filellenica Itaiana, Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζουν το αφιέρωμα στον Pier Paolo Pasolini με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου 2022 στις 6.00 μ.μ. με τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης, ενώ θα προηγηθεί συζήτηση με θέμα “Ο Παζολίνι και η Ελλάδα”, στην οποία θα συμμετάσχουν ο καθ. Marco Galdi (Πρόεδρος της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας), η καθ. Irene Chirico (Πανεπιστήμιο του Σαλέρνο), ο καθ. Bruno di Marino (Ιστορικός της κινούμενης εικόνας), ο καθ. Massimo Fusillo (Πανεπιστήμιο της Λ’ Άκουιλα) και ο καθ. Alberto Granese (πρώην Πανεπιστήμιο του Σαλέρνο). Θα ακολουθήσει στις 7.45 μ.μ. η προβολή της ταινίας “Appunti per un’Orestiade” africana με ελληνικούς υπότιτλους.

Αφιέρωμα στον Pier Paolo Pasolini με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης μια σειρά προβολών ταινιών του Pasolini, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

13 Οκτωβρίου – Medea

26 Οκτωβρίου – Edipo re

9 Νοεμβρίου – L’accattone

15 Νοεμβρίου – Mamma Roma

Όλες οι ταινίες θα ξεκινήσουν στις 7 μ.μ. με αγγλικούς υπότιτλους.

Κλείνοντας, στις 24 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο ένα στρογγυλό τραπέζι, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα “Ο Παζολίνι και η Ελλάδα” στην οποία θα συμμετάσχουν ο καθ. Γεράσιμος Ζώρας, ο καθ. Ιωάννης Τσόλκας, η καθ. Μαρία Χατζηκυριακίδου, η καθ. Μαρία Σγουρίδου, ο μεταδιδακτορικός ερευνητής Διονύσης Αλεβίζος, η καθ. Ιωάννα Τύρου, η καθ. Βασιλική Μπάρμπα.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή έως τις 25 Νοεμβρίου στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 4 μ.μ. έως τις 6 μ.μ.

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, 28ης Οκτωβρίου 47, Αθήνα 104 33

Είσοδος :Ελεύθερη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος