Η χρήση της Ιστορίας στην κατανόηση των κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας (audio)

Τον Άγγελο Χανιώτη, καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών του Πρίνστον των ΗΠΑ, φιλοξένησε την Κυριακή 18 Απριλίου ο Πολυδεύκης Παπαδόπουλος στην εκπομπή «Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο».

Ειδικότερα, στη συζήτηση μαζί του, επιχειρήθηκε μια προσέγγιση της πανδημίας και των συνεπειών της στο σήμερα και το αύριο, μέσα από το πρίσμα ανάλογων περιπτώσεων στην πορεία της ανθρωπότητας.

Η χρήση της Ιστορίας στην κατανόηση των κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας (audio)
4. Αγγελος Χανιώτης στο κέντρο κι αριστερά ο σκηνοθέτης Ολιβερ Στόουν σε επίσκεψή του στο Ινστιτούτο

Εξετάστηκαν, επίσης, οι μεταβολές που επήλθαν στη ζωή των ανθρώπων και στη διάταξη των κοινωνικών συστημάτων, αν και υπογραμμίστηκε πως κάθε φορά τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά.

Ο Άγγελος Χανιώτης έχει διδάξει, εκτός από τις ΗΠΑ, στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστραλία, την Κίνα και την Ελλάδα. Επίσης, είναι Αντεπιστέλλων Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Το Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών του Πρίνστον στο οποίο διδάσκει, είναι από τους πιο πρωτοποριακούς ακαδημαϊκούς θεσμούς στον κόσμο, συνδυάζοντας την προωθημένη μεταδιδακτορική έρευνα σε καινοτομικά αντικείμενα με την πλήρη ελευθερία των καθηγητών, ερευνητών και σπουδαστών του. Είναι διαφορετικό ίδρυμα από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον και σ’ αυτό έχουν διδάξει μεγάλες επιστημονικές προσωπικότητες. Π.χ. αποτελεί το Ινστιτούτο στο οποίο κατέφυγε ο Αλβέρτος Αϊνστάιν, διωκόμενος από τη ναζιστική Γερμανία και παραμένοντας εκεί έως το τέλος της ζωής του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος