9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: Αυτές είναι οι ταινίες που βραβεύθηκαν (video)

Array

Σε ένα πολύ ζεστό κλίμα και μια αίθουσα κατάμεστη (πάντα με τις προδιαγραφές ασφάλειας που ορίζει η εποχή μας) απονεμήθηκαν τα βραβεία στους νικητές κινηματογραφιστές αλλά και τα αναμνηστικά διπλώματα στους μαθητές σχολείων που συμμετείχαν στα ειδικά διαμορφωμένα κινηματογραφικά προγράμματα του 9ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Χανίων.

Αποσπάσματα από την τελετή βράβευσης μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:

Συγκεκριμένα δόθηκαν Βραβεία Κοινού Fisher στις κατηγορίες:

Πρώτο βραβείο της βραδιάς ήταν αυτό της κατηγορίας καλύτερου Animation. Εκεί ξεχώρισε η ταινία «Στο Γύψο», των Άκη Μελάχρη και Αλέξανδρου – Ρωμανού Λιζάρδου.

Στο Γύψο (2020) teaser from ALEXANDROS ROMANOS LIZARDOS on Vimeo.

Βραβεία καλύτερης ταινίας μικρού μήκους μυθοπλασίας πήραν εξ ημισείας δύο ταινίες με κοινό θεματικό άξονα: η ταινία της Αφροδίτης Κατερινοπούλου «Καρτ-ποστάλ από το Ελληνικό» και η ταινία «Στο Αεροδρόμιο» του Μιχάλη Μαθιουδάκη (συμπαραγωγής της ΕΡΤ).

Βραβείο Καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους έλαβε το «Τεό, ο γείτονάς μου», του Χρήστου Καρτέρη.

https://www.youtube.com/watch?v=VnUvVZoGR3g

Βραβείο καλύτερης Διεθνούς Παραγωγής Μικρού Μήκους, απέσπασε ο Yoram Ever – Hadani για την πολυβραβευμένη ταινία του, «Moon Drops».

Με πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας, το Ελληνικό Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους «Οφειλή», του Σταύρου Ψυλλάκη κερδίζει το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους.

Σχολεία μπροστά και πίσω από τις κάμερες

Από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, μέγα υποστηρικτή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, το «#ThisisEU – Ευρωπαϊκές αξίες» βραβείο δόθηκε στη Δήμητρα Κουζή για την ταινία της, «Πέρασμα στην Ευρώπη».

https://www.youtube.com/watch?v=5QXxqYjU80I

Βραβείο καλύτερης Εκπαιδευτικής Δημιουργίας «Γουόλτερ Λάσαλι» 2021, από τον ΕΚΟΜΕ, δόθηκε εξ ημισείας στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων για την ταινία τεκμηρίωσης, «Μην πεις ποτέ σου είν’ αργά» και στο Δημοτικό Σχολείο Εμπρόσνερου Αποκορώνου, για την ταινία τεκμηρίωσης «Ένα σχολείο, δύο κόσμοι».

Τέλος, Ειδικοί Έπαινοι Δημιουργίας δόθηκαν σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στη δημιουργία ταινιών, στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος