8o Horrorant Film Festival: Νύχτες Τρόμου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το Horrorant Film Festival και οι Νύχτες Τρόμου επιστρέφουν για όγδοη χρονιά, με σκοπό να δώσουν στο διψασμένο για τρόμο κοινό την εμπειρία που αναζητά. Ο λόγος για το πρώτο και μεγαλύτερο Φεστιβάλ ταινιών τρόμου στην Ελλάδα, που διαρκεί 11 ημέρες, διοργανώνεται παράλληλα σε μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα κι αποτελεί το πιο ανερχόμενο genre fest της Ευρώπης.

Το 8ο Horrorant Film Festival κάνει την πρεμιέρα του στις 4 Μαΐου και θα διαρκέσει έως 14 Μαΐου, στον κινηματογράφο Ελιζέ της Αθήνας. Παράλληλα, από 11 έως 21 Μαΐου θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη στον κινηματογράφο Βακούρα.

Στο φεστιβάλ παρουσιάζονται 26 καινούργιες ταινίες, παραγωγής 2022-2023 από όλον το κόσμο, χωρισμένες σε τρεις ενότητες:

  • Διαγωνιστικό Horror
  • Panorama (θρίλερ, δράμα, μαύρη κωμωδία, fantasy)
  • First Look (σκηνοθετικό ντεμπούτο)

Το φεστιβάλ επίσης περιλαμβάνει:

  • 31 ταινίες μικρού μήκους παραγωγής 2022-2023
  • 3 ταινίες για να υποδεχθούμε τον σπουδαίο Luigi Cozzi
  • 3 exploitation ταινίες
  • Tο 2ο Cosplay Contest και πάρτι
8o Horrorant Film Festival: Νύχτες Τρόμου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εναρκτήρια ταινία του φεστιβάλ φέτος αποτελεί το Emergency Declaration, ένα συγκλονιστικό δραματικό περιπετειώδες θρίλερ, με τους Song Kang-ho (Παράσιτα) και Lee Byung-hun (Αντίκρισα τον Διάβολο), που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ των Καννών και διέλυσε τον ανταγωνισμό φτάνοντας στην 8η θέση των πιο εμπορικών ταινιών στην ιστορία της Κορέας.

Δέκα ημέρες αργότερα, το φεστιβάλ αποχαιρετά το κοινό του με κάτι πιο εύθυμο, τη μαύρη κωμωδία Escape Room: La Pel·lícula, μια διασκεδαστική ισπανική θεατρική ιστορία τεσσάρων φίλων που δοκιμάζουν την ευφυία αλλά και την φιλία τους σε ένα απρόβλεπτο δωμάτιο απόδρασης.

8o Horrorant Film Festival: Νύχτες Τρόμου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Emergency Declaration

Κεντρικός πρωταγωνιστής του Horrorant Film Festival, όπως κάθε χρόνο, η ενότητα Διαγωνιστικό Horror, με 9 ταινίες να προκαλούν τις οπτικές και ψυχολογικές αντοχές μας. Ανάμεσά τους βρίσκονται το What the Waters Left Behind 2: Scars, το πολυαναμενόμενο sequel των πρώτων “Ξεχασμένων” του Nicolás Onetti, το βέλγικο Megalomaniac του Karim Ouelhaj, μια προκλητικά ωμή ταινία που συναγωνίζεται το γειτονικό Martyrs, το ταϊλανδέζικο monster horror The Lake του Lee Thongkham που δανείζεται τη κεντρική ιδέα των kaiju και την φτάνει στα όριά της, το “καταραμένο” Anthropophagus II του Dario Germani, sequel του θρυλικού cult horror του Joe D’Amato και, last but not least, το Project Wolf Hunting του Hongsun Kim, μια genre-bending ταινία δράσης που υπόσχεται να μας… «λούσει με αίμα»!

8o Horrorant Film Festival: Νύχτες Τρόμου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
The Lake

Το τμήμα Panorama, όπως αποκαλύπτει και η ετυμολογία της λέξης, διευρύνει τους ορίζοντές του φεστιβάλ, και συμπεριλαμβάνει ταινίες που ξεφεύγουν από το καθαρό horror, δηλαδή ψυχολογικά θρίλερ, μαύρες κωμωδίες, μέχρι και πολεμικά και γκανγκστερικά δράματα. Επτά συνολικά οι ταινίες του τμήματος ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται το ανατρεπτικό κορεάτικο Next Door του Ji-ho Yeom, το ερωτικό Do Ut Des των Ιταλών Monica Carpanese & Dario Germani, και την ισπανική κομεντί φαντασίας Para Entrar a Vivir των Pablo Aragüés και Marta Cabrera.

Το είδος του τρόμου είναι παραδοσιακά ανοιχτό σε νέα ταλέντα, ευέλπιδες δημιουργούς που κάνουν τα πρώτα τους βήματα και πριν το καταλάβουν… βρίσκονται να σκηνοθετούν ηπερηρωικές ταινίες εκατοντάδων εκατομμυρίων! Γι’ αυτό και το τμήμα First Look με παραγωγές πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών ήταν πάντα από τα αγαπημένα του φεστιβάλ, με επτά παραγωγές να σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Ανάμεσα σε αυτές το #2 των καλύτερων ταινιών τρόμου του 2023, σύμφωνα με το rottentomatoes.com, το δανέζικο Attachment του Gabriel Bier Gislason, ένα πρωτότυπο θρίλερ δαιμονισμού που ξεφεύγει από τα στεγανά του είδους, το ενοχικά πανέμορφο Mother Superior της αυστριακής Marie Alice Wolfszahn, το κορεάτικο The Other Child της Jin-young Kim, ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ που θα σας κρατήσει στην άκρη του καθίσματός σας, και το αμερικάνικο Brightwood του Dane Elcar, ένα θρίλερ βγαλμένο από τα σπλάχνα του Twilight Zone.

Το φετινό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει δύο μικρά αφιερώματα, ένα θεματικό κι ένα προσωπικό. Το φεστιβάλ υποδέχεται στην Αθήνα τον σπουδαίο Luigi Cozzi για να παρουσιάσει τις cult classic ταινίες του Contamination, Paganini Horror και The Killer Must Kill Again, ενώ στο δεύτερο θα συστηθούν τρεις Exploitation παραγωγές, για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, το Deadline του Mario Azzopardi, το Tammy and the T-Rex του Stewart Raffill (με τους Paul Walker και Denise Richards στα πρώτα τους βήματα) και το Flesh for Frankenstein του Paul Morrissey.

8o Horrorant Film Festival: Νύχτες Τρόμου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Luigi Cozzi

Από το πρόγραμμα του Horrorant Film Festival δε θα μπορούσαν να λείπουν οι ταινίες μικρού μήκους, με 31 διαμαντάκια να συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα, με λίγο διαφορετική διάταξη από άλλες χρονιές. Με εξαίρεση τις δύο ελληνικές ταινίες, τα Η Νύχτα στο Θέατρο και Just in Time, που θα παρουσιαστούν με τον παραδοσιακό τρόπο, πριν από μια κύρια προβολή, παρουσία του δημιουργού, οι υπόλοιπες έχουν κερδίσει τις δικές τους ξεχωριστές απογευματινές προβολές, με μειωμένο εισιτήριο.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε μέσω Viva.gr ή από το ταμείο του κινηματογράφου ΕΛΙΖΕ (Νυμφαίου 12, Ιλίσια).

Το κόστος του εισιτηρίου είναι στα 7€ για κάθε ταινία, εκτός των προβολών ταινιών μικρού μήκους που είναι στα 5€. Υπάρχει δυνατότητα αγοράς ημερήσιου εισιτηρίου, καθώς και Full Pass.

Το Horrorant Film Festival ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ διοργανώνεται από το κινηματογραφικό δίκτυο FilmBoy (το κινηματογραφικό site Filmboy.gr, το θεματικό site Horrorant.com και την εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος