8η Μπιενάλε Παραστατικών Τεχνών στη Ναντ της Γαλλίας

Θέατρο, χορός, μουσική, τέχνες του δρόμου, τσίρκο. Οι παραστατικές τέχνες δίνουν ραντεβού στις 17 και 18 Ιανουαρίου 2018 στην 8η Διεθνή Μπιενάλε (Biennales Internationales du Spectacle) στο συνεδριακό κέντρο της Ναντ στη Γαλλία.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που συγκεντρώνει χιλιάδες επαγγελματίες της γαλλόφωνης πολιτιστικής παραγωγής και σκοπό έχει την ανάδειξη των νέων τάσεων και των ανερχόμενων ταλέντων καθώς και την ενημέρωση  θέματα που απασχολούν τον χώρο.

Στην φετινή Μπιενάλε Παραστατικών τεχνών, θα συζητηθούν καίρια θέματα όπως είναι η αναδιάρθρωση των πολιτιστικών πολιτικών, ο προϋπολογισμός, η εκπαίδευση, ο εκδημοκρατισμός του πολιτισμού και οι μεταλλάξεις στο μουσικό τομέα.

Στον εκθεσιακό χώρο, παραγωγοί, προγραμματιστές φεστιβάλ, πάροχοι υπηρεσιών, γαλλικοί οργανισμοί κατάρτισης, επαγγελματικές οργανώσεις, οργανισμοί, σωματεία, πολιτιστικά περιοδικά και εκδοτικές εταιρίες θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, φόρουμ και συζητήσεις με διάσημους επισκέπτες γύρω από διάφορες πτυχές που σχετίζονται με την ανάπτυξη του γαλλόφωνου πολιτιστικού έργου.

Παράλληλα, η διοργάνωση παρουσιάζει 40 συνολικά παραστάσεις και συναυλίες διακεκριμένων καλλιτεχνών στο πλαίσιο της ανάδειξης της γαλλικής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος