«8th Rock Aid Festival» στη Νίκαια: Μουσικό φεστιβάλ με είσοδο ένα κουτί φάρμακα για το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου

Array

Με αντίτιμο ένα ή και περισσότερα κουτιά φάρμακα θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι σήμερα Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, το «8 th Rock Aid Festival» στη Νίκαια που ανοίγει τις πύλες του στις 21.00 το βράδυ. Πρόκειται για ένα μίνι μουσικό φεστιβάλ, στο οποίο οι προσερχόμενοι αντί εισιτηρίου θα προσφέρουν φάρμακα, τα οποία θα διατεθούν στο κοινωνικό φαρμακείο του δήμου Νίκαιας-Α.Ι.Ρέντη. Σκοπός του μίνι φεστιβαλ, που διοργανώνεται για 8η χρονιά στο Κηποθέατρο της Νίκαιας, είναι η βοήθεια των κοινωνικών δομών της περιοχής, ώστε αυτές με τη σειρά τους να μπορέσουν να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

«Το φεστιβάλ ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2013, ενώ υπήρξε ένα κενό τα δύο προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της πανδημίας και των μέτρων που ίσχυαν για την εξάπλωση κατά του κορονοϊού», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Κομνηνός ο εμπνευστής και διοργανωτής αυτού του φεστιβάλ ο οποίος μάλιστα εργάζεται ως υπάλληλος στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.

Η αποψινή όμως διοργάνωση έχει και έναν πολύ σημαντικό σκοπό, αυτόν της ενίσχυσης του κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη με τη συλλογή φαρμάκων. Γι’ αυτόν τον κοινωνικό χαρακτήρα της εκδήλωσης εξηγεί ο Γιάννης Κομνηνός: « Τις περισσότερες φορές ήταν ένα κουτί φάρμακα, τις προηγούμενες δύο χρονιές ήταν και τρόφιμα διαρκείας και φάρμακα. Συνεπώς, το μήνυμα της μουσικής αυτής γιορτής είναι «Έρχεστε με ένα μόνο κουτί φάρμακα, ό,τι μπορεί ο καθένας.»

Σχετικά με το πώς ανταποκρίνεται ο κόσμος σε αυτούς τους σκοπούς, ο κ. Κομνηνός απαντά: « Ο κόσμος βοηθάει και προς έκπληξη μου υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις τα προηγούμενα χρόνια που μπορεί να έρχονταν στο θέατρο το απόγευμα μεγάλες ηλικίες και μου έλεγαν ότι δεν ακούν αυτή τη μουσική αλλά έχουν φέρει δύο κουτιά φάρμακα για τον σκοπό. Είναι σημαντικό να βλέπεις κάτι που έχεις σκεφτεί και οργανώσει, να έχει απήχηση ακόμα και στο κοινό που δεν θα έρθει στην συναυλία για τα μουσικά ακούσματα αλλά θα έρθει για να βοηθήσει και να στηρίξει το σκοπό».

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Κομνηνός για τη διοργάνωση: «Φυσικά γίνεται σε συνεργασία με τον δήμο, ωστόσο η σκηνή, η ηχοληψία τα πάντα είναι δωρεάν, δεν πληρώνουμε κάτι. Έχουμε αρκετές μπάντες που δεν το βλέπουν σαν προβολή αλλά σαν σκοπό. Καλώς ή κακώς είναι από τα λίγα ανεξάρτητα φεστιβάλ που γίνονται και δεν στηρίζονται σε έναν άνθρωπο. Έχω μάλιστα κάποιους φίλους που μπορεί να βοηθήσουν πάνω στην σκηνή την ώρα που γίνεται το φεστιβάλ.»

Τα συγκροτήματα που συμμετέχουν στο Rock Aid Festival είναι πιο ερασιτεχνικά συγκροτήματα, ενώ σε ό,τι αφορά τα κομμάτια που παίζουν, ο Γιάννης Κομνηνός αναφέρει: «Με ενδιαφέρει η προσωπική δουλειά των συγκροτημάτων, όλοι παίζουν διασκευές, κυρίως όμως κοιτάω την δικιά τους την έκφραση, τον δικό τους μουσικό χαρακτήρα. Δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ να έχουν γράψει κάτι, αλλά κυρίως να στηριχθούν στον δικό τους τρόπο. Σίγουρα θα παίξουν διασκευές γιατί το κοινό είναι λίγο ‘απαίδευτο’, και φυσικά θέλουν να ακούσουν και γνωστά κομμάτια. Πρέπει να σας τονίσω πως το φεστιβάλ, απευθύνεται και σε οικογένειες».

Ερασιτεχνικά συγκροτήματα στο Κηποθέατρο Νίκαιας

Σχετικά με την απήχηση που έχει το συγκεκριμένο μουσικό φεστιβάλ στο κοινό, απαντά: «Ναι, έχει ανοίξει ο κόσμος τα αυτιά του και θέλει να ακούσει κάτι καινούριο, τουλάχιστον στο δικό μου φεστιβάλ το βλέπω αυτό.»

Οι πόρτες στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) θα ανοίξουν στις 8.30 μ.μ., ενώ στις 21.00 θα ξεκινήσει το φεστιβάλ. Σημειώνεται ότι οι μπάντες θα παίξουν γύρω στα 50 λεπτά η καθεμία, ώστε να μην υπερβούν τα μεσάνυχτα γιατί μετά όπως χιουμοριστικά αναφέρει ο διοργανωτής «η γειτονιά θα κάνει παράπονα.» Όλοι, προσφέροντας μόνο ένα κουτί φάρμακα, μπορούν να στηρίξουν τον σημερινό σκοπό στη Νίκαια. Τα συγκροτήματα που θα ανέβουν στη σκηνή του Δημοτικού Κηποθεάτρου Νίκαιας είναι οι Kokkinia, Veagan Mosquitoes και Behind 12 Bars.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος