76ο Φεστιβάλ Καννών: Αυλαία με «παρέλαση» δεκάδων σταρ – Αγωνία για την απονομή του «Χρυσού Φοίνικα»

Η πόλη των Καννών στολίστηκε, το κόκκινο χαλί απλώθηκε και το φημισμένο Φεστιβάλ «σήκωσε αυλαία» για 76η φορά στην ιστορία του.

Δεκάδες σταρ του Hollywood αναμένεται να παρελάσουν στην Κρουαζέτ. Μεταξύ αυτών, ο Ρόμπερτ ΝτεΝίρο, η Νάταλι Πόρτμαν, η Ζιλιέτ Μπινός, ο Χάρισον Φορντ για την τελευταία ταινία του ως Ιντιάνα Τζόουνς και ο Μάικλ Ντάγκλας που θα λάβει τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για την προσφορά του στον κινηματογράφο.

«Η παρέλαση των σταρ στο κόκκινο χαλί είναι μεγαλύτερη, πιο εντυπωσιακή, πιο υπερβολική από κάθε “κόκκινο χαλί” στον κόσμο» ανέφερε ο αρχισυντάκτης του “Hollywood Reporter” Σκοτ Ρόξμπορουγκ.

Ο πολυβραβευμένος Johnny Depp επιστρέφει στο ρόλο του Λουδοβίκου του 15ου, μετά τη δίκη εναντίον της πρώην συζύγου του, κάτι το οποίο παραλίγο να του στοιχίσει την καριέρα με την ταινία “Jeanne du Barry”.

Η επιλογή της ταινίας για την πρεμιέρα του φεστιβάλ εξόργισε ακτιβιστές του κινήματος Me Too, ενώ η ηθοποιός Aντέλ Ενέλ χαρακτήρισε το Φεστιβάλ «θεσμό που προστατεύει τους βιαστές».

«Δεν με ενδιαφέρει ποια είναι η εικόνα του Τζόνι Ντεπ στις ΗΠΑ. Έχω μόνο έναν κανόνα στη ζωή: την ελευθερία της σκέψης, την ελευθερία του λόγου και την ελευθερία δράσης στο πλαίσιο του νόμου» επισήμανε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Καννών, Τιέρυ Φρέμο.

Για το Χρυσό Φοίνικα διαγωνίζονται 21 ταινίες, 7 από τις οποίες είναι σκηνοθετημένες από γυναίκες.

Πηγή: ΕΡΤ | Επιμέλεια: Σόνια Φίλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος