62ο ΦΚΘ: Απονομή του βραβείου καλύτερου προγραμματισμού Europa Cinemas

Σε ένα κατάμεστο Ολύμπιον πραγματοποιήθηκε η απονομή του Βραβείου Καλύτερου Προγραμματισμού Europa Cinemas 2020 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για το πρόγραμμα στις τέσσερις αίθουσές του στο Ολύμπιον και στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι. Η απονομή έγινε πριν από την προβολή της ταινίας Vortex του Γκασπάρ Νοέ.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Μισέλ Δημόπουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του δικτύου αιθουσών EUROPA CINEMAS, για να κάνει την απονομή του βραβείου. «Είναι σαν μια αναβίωση αυτό, σήμερα το βράδυ, σε μια sold out προβολή. Απλώς ήθελα να αναφέρω ότι απονέμω αυτό το βραβείο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον οργανισμό EUROPA CINEMAS, ένα δίκτυο κινηματογραφικών αιθουσών στην Ευρώπη, που υφίσταται από το 1992 και περιλαμβάνει περίπου 1.200 αίθουσες και 3.000 οθόνες. Ο οργανισμός ενισχύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο οικονομικά όσο και επικοινωνιακά, οργανώνει σειρά από δραστηριότητες και απονέμει βραβεία κάθε χρόνο, όπως βραβεία προγραμματισμού και κινηματογράφου, βραβείο διαχείρισης, βραβείο για τις προσπάθειες που απευθύνονται στο νεανικό κοινό και βραβείο καινοτομίας. Το 2020, το βραβείο απονεμήθηκε στο Φεστιβάλ, για τον προγραμματισμό του 2019, γιατί όπως ξέρετε το 2020 όλα ήταν κλειστά λόγω πανδημίας. Το EUROPA CINEMAS, με τις δραστηριότητές του, προσπάθησε να βοηθήσει τις αίθουσες σε αυτές τις ζοφερές και δύσκολες εποχές. Επειδή το 2020 δεν μπορούσε να γίνει αυτή η απονομή, αποφασίσαμε να την κάνουμε εδώ, σήμερα το βράδυ. Νομίζω είναι μια πολύ καλή ευκαιρία», τόνισε ο Μισέλ Δημόπουλος.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο η Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Ελίζ Ζαλαντό, ευχαριστώντας το δίκτυο αιθουσών EUROPA CINEMAS για το βραβείο. «Καλησπέρα σας, είμαι πολύ χαρούμενη που παραλαμβάνω το βραβείο των EUROPA CINEMAS για λογαριασμό όλης της ομάδας του Φεστιβάλ, εκ μέρους της ομάδας προγραμματισμού, αλλά και όλων των συναδέλφων που εργάζονται καθημερινά για να κάνουν τους κινηματογράφους μας όσο καλύτερους γίνεται. Είναι βέβαια λίγο παράδοξο που λάβαμε αυτό το βραβείο μια χρονιά που οι κινηματογράφοι ήταν το μεγαλύτερο διάστημα κλειστοί, το 2020. Νομίζω, όμως, ότι είναι και μια επιβράβευση των προσπαθειών μας να διατηρήσουμε τον διάλογο με το κοινό αυτή την περίοδο, με κάθε τρόπο, με πλήθος από προγράμματα και πρωτοβουλίες. Κλεισμένοι στα σπίτια μας, εξαιτίας του lockdown, κρατήσαμε ανοιχτούς τους δρόμους επικοινωνίας με το κοινό, για να βρει ξανά, γρήγορα τον δρόμο του προς τις αίθουσες. Ευχαριστούμε πολύ το δίκτυο αιθουσών EUROPA CINEMAS και τον Μισέλ Δημόπουλο που μας τιμά απόψε με την παρουσία του. Ξέρετε, ο Μισέλ Δημόπουλος ως διευθυντής του Φεστιβάλ, έκανε το Φεστιβάλ Διεθνές το 1992, ενώ το 1998 το έφερε στο σπίτι του, εδώ στο Ολύμπιον. Καλή προβολή, καλό Φεστιβάλ, και σας περιμένουμε και στην ετήσια δραστηριότητα», δήλωσε, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος