5η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Η 5η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με γενικό τίτλο «Παλιές Διασταυρώσεις – Make it Νew ΙΙΙ Εγκαινιάζεται και επίσημα απόψε, Τρίτη 23 Ιουνίου 2015.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 20:00 στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ – HELEXPO, από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, παρουσία της διευθύντριας του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Μαρίας Τσαντσάνογλου και της διευθύντριας της Μπιενάλε Κατερίνας Κοσκινά.

Παράλληλα, στο Περίπτερο 6 θα εγκαινιαστεί η κεντρική έκθεση της Μπιενάλε με τίτλο «Από την απαισιοδοξία της νόησης στην αισιοδοξία της πράξης», που επιμελήθηκε η Κατερίνα Γρέγου.

Μουσεία, εκθεσιακοί χώροι, γκαλερί και μνημεία της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσουν για 100 ημέρες 14 εκθέσεις σύγχρονης τέχνης με έργα περισσότερων από 100 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, τρία συμπόσια, ένα φεστιβάλ περφόρμανς, εργαστήρια καλλιτεχνών, προβολές, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως διαρθρώνονται γύρω από το κεντρικό και το παράλληλο πρόγραμμα με άξονα τη Μεσόγειο.

Η 5η Μπιενάλε αποτελεί την καταληκτική διοργάνωση του τριμερούς προγράμματος υπό τον γενικό τίτλο «Παλιές Διασταυρώσεις-Make it New», που ξεκίνησε το 2011.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα θέματα των εκθέσεων και τους χώρους φιλοξενίας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος