55α ΔΗΜΗΤΡΙΑ: Συναυλία των Νouvelle Vague και Thessaloniki International Short Film Festival στο online πρόγραμμα!

Το 55ο Φεστιβάλ Δημητρίων πραγματοποιείται  για πρώτη φορά online.

Δύο νέες παραστάσεις που ανακοινωθήκαν από τη Διεύθυνση Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, εμπλουτίζουν το περιεχόμενο του φεστιβάλ. Το φωνητικό σύνολο Contradition Ensemble και οι μελωδικοί Nouvelle Vague, είναι δύο ακόμη κομμάτια ενός παζλ που μας επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις.

Οι Nouvelle Vague, ένα ντουέτο από την Γαλλία που δημιουργήθηκε το 2003, είναι αδιαμφισβήτητά η συναυλία – έκπληξη της φετινής διοργάνωσής και έρχεται για να κλείσει το φεστιβάλ με τον καλύτερο τρόπο. Γνωστές new wave διασκευές από wave συγκροτήματα της περιόδου 1977-1984, που οι μουσικοί του σχήματος επέλεξαν να διασκευάσουν διαχρονικές συνθέσεις.

Οι Contradition Ensemble δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2015 στη Θεσσαλονίκη, από τον συνθέτη Kostika Çollaku. Στόχος του συνόλου είναι η ανάδειξη ενός ιδιαίτερου ρεπερτορίου το οποίο δεν παρουσιάζεται συχνά, είτε για λόγους αναγνωρισιμότητας, είτε για λόγους δυσκολίας. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει παραδοσιακά κομμάτια στη πρωτότυπή τους γλώσσα έως και σύγχρονα κλασικά έργα μεγάλων συνθετών και μια μεγάλη συναυλία που θα παρουσιαστεί μέσα από τη νέα πλατφόρμα του φεστιβάλ στις 22 Οκτωβρίου.

Το TiSFF–Thessaloniki International Short Film Festival στο 55ο Φεστιβάλ Δημητρίων!

Το TiSFF, το διεθνές ραντεβού δημιουργών ταινιών μικρού μήκους επιστρέφει, για 14η χρονιά στη Θεσσαλονίκη και έρχεται να συμπληρώσει το πρόγραμμα του φεστιβάλ των 55ων Δημητρίων που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το TiSSF (www.tisff.eu) δημιουργήθηκε και διοργανώνεται από τον Γιάννη Ζαχόπουλο και είναι ένα διεθνές φεστιβάλ που στόχο έχει την προβολή και προώθηση πρωτοποριακών ιδεών και τάσεων, όπως αυτές αποτυπώνονται στις δουλειές νέων δημιουργών του κινηματογράφου, οι οποίοι σε μικρής διάρκειας ταινίες, συμπυκνώνουν και καταγράφουν την πορεία του πλανήτη σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτικό, ερωτικό, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαπροσωπικών σχέσεων αλλά και κάθε είδους καλλιτεχνικών οπτικών.

Φέτος, παραμένοντας σταθερά η «στέγη» νέων κινηματογραφιστών απ’ όλο τον κόσμο, παρουσιάζει ένα πλήρες πρόγραμμα με 115 ταινίες Ελλήνων και ξένων δημιουργών, που θα είναι διαθέσιμες μέσα από το www.e-dimitria.gr, την ψηφιακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ Δημητρίων, και προσβάσιμες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ένα πρόγραμμα που θα καλύψει 18 συνεχόμενες ημέρες προβολών.

Το “Electric Swan” της Ελληνίδας Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, η πρεμιέρα του “The Invisible Boy” από τον James Fitzgerald, το “Odol Gorri” της Charlene Favier και “The Blind Turtle and the Endless Sea” της Isabella Margara είναι μόνο λίγα από τα highlights της φετινής διοργάνωσης, που -όπως πάντα- φιλοξενεί ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα προβολών.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Μπείτε στo www.e-dimitria.gr, και κάνετε την εγγραφή σας, επιλέγετε τις παραστάσεις που σας ενδιαφέρουν και δημιουργήστε το δικό σας προφίλ!

Στην Αρχική Σελίδα μπορείτε κάθε στιγμή να βρείτε τις εκδηλώσεις που έχετε επιλέξει, να κρατήσετε αυτές που θα γίνουν την τρέχουσα ημερομηνία, τα highlights του φεστιβάλ, καθώς και όλες τις κατηγορίες.

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις μέσα από τις «Κατηγορίες» ή το «Πρόγραμμα», περιηγηθείτε με ευκολία ανάμεσα στις ημέρες ή επιλέξτε την ημέρα που σας ενδιαφέρει:

  • Πατήστε το + και με αυτόν τον τρόπο επιλέγετε την εκδήλωση που σας ενδιαφέρει. Έτσι, θα ενημερωθείτε απευθείας στο email σας για να μην χάσετε ούτε στιγμή.
  • Αν μια εκδήλωση έχει ενεργοποιημένο τo πεδίο «Παρακολούθηση», σημαίνει πως είναι διαθέσιμη και μπορείτε να ξεκινήσετε την προβολή άμεσα.
  • Μπορείτε να ανοίξετε την κάθε εκδήλωση, να διαβάσετε όλες τις πληροφορίες και να ενημερωθείτε για τις ώρες προβολής και τη διάρκεια.

55α ΔΗΜΗΤΡΙΑ:

www.facebook.com/dimitriafestival/

www.instagram.com/dimitriafestival/

ΠΗΓΗ: Διεύθυνση Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος