«46 χρόνια παρόντες στον κύκλο.. και συνεχίζουμε»: Παράσταση παραδοσιακών χορών του Π.Ο.Φ.Π.Α.

Array

Υπάρχει ένα υπόγειο στο κέντρο της Αθήνας όπου μια ομάδα φοιτητών ξεκινάει ένα ταξίδι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Όχημά τους το χορευτικό ιδίωμα και το μουσικό ηχόχρωμα της κάθε περιοχής και τελικός τους προορισμός τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ένα πέρασμα από το παρελθόν στο παρόν, και ένας στόχος για το μέλλον.

Ο Χορευτικός τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.), δίνει και πάλι το παρόν σε μια παράσταση με χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας τα 46 χρόνια παρουσίας και εθελοντικής προσφοράς του, σε χιλιάδες φοιτητές και συνανθρώπους τους.

«46 χρόνια παρόντες στον κύκλο… και συνεχίζουμε». Αυτός είναι ο τίτλος της παράστασης, που θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 στις 19:30.

Η παράσταση υλοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΙΡΙΔΑ Visions: Μέρες Πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α.», μια συνδιοργάνωση των τεσσάρων τομέων της Πανεπιστημιακής Λέσχης ΕΚΠΑ (Κινηματογραφικός, Φωτογραφικός, Θεατρικός και Χορευτικός). Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προβολές αναγνωρισμένων ταινιών, φωτογραφικές εκθέσεις, masterclasses και μουσικά events.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

«46 χρόνια παρόντες στον κύκλο.. και συνεχίζουμε»: Παράσταση παραδοσιακών χορών του Π.Ο.Φ.Π.Α.

Η παράσταση αυτή αποτελεί ένα ακόμη αφιέρωμα στην Ελληνική παραδοσιακή χορευτική παράδοση, αλλά και μια ένδειξη διαμαρτυρίας προς τον νέο νόμο του Υπουργείου Παιδείας και του άρθρου 296, που ορίζει την κατάργηση της αυτοτελούς νομικής προσωπικότητας της Πανεπιστημιακής Λέσχης του ΕΚΠΑ, και κατά συνέπεια την ανεξάρτητη διαχείριση των οικονομικών της αποθεμάτων, του προϋπολογισμού της, καθώς και των κτιριακών της υποδομών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος