2ο Festival Μικρασιάτικων Γεύσεων, στις 15/16/17 Ιουλίου στη Νέα Αρτάκη Εύβοιας

Τριήμερο γαστρονομικό festival, οργανώνει στις 15/16/17 Ιουλίου 2022 στην Δ.Ε. Νέας Αρτάκης του Δήμου Χαλκιδέων, ο Σύλλογος απανταχού Αρτακηνών – Κυζικηνών. Σκοπός του συλλόγου είναι «η ανάδειξη της άσβεστης κληρονομιάς μας, η διατήρηση της ιστορίας, της λαογραφίας, της Μικρασιάτικης γαστρονομίας, αλλά και για να τιμήσουμε τα 100 χρόνια Μικρασιατικής Μνήμης».

Όπως αναφέρει ο σύλλογος: «Το festival θα λάβει χώρα στο λιμάνι της Νέας Αρτάκης, με την ενεργό συμμετοχή της Μαρίας Λόη, του Ηλία Μαμαλάκη και του Ανδρέα Λαγού, Μικρασιάτικων Συλλόγων και πλήθους εθελοντών.

Το Σωματείο μας, το οποίο ιδρύθηκε το 1963 από πρώτης γενιάς Αρτακηνούς Μικρασιάτες πρόσφυγες, είναι ένα δραστήριο Σωματείο και έχει μεγάλη και ποικιλόμορφη προσφορά, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, πρωτίστως με την ίδρυση του Λαογραφικού Μουσείου Νέας Αρτάκης.

Σκοπός του τριημέρου γαστρονομικού festival, είναι η ανάδειξη της Κουζίνας των χαμένων πατρίδων της Κυζικηνής Χερσονήσου και των Μικρασιατικών Παραλίων, αλλά και η πολιτιστική προβολή του τόπου μας.
Πληροφορίες για το 2ο Φεστιβάλ Μικρασιάτικων Γεύσεων μπορείτε να αντλήσετε και από την σελίδα της εκδήλωσης στο facebook».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος