«14η Μεγάρων γη»: Τετραήμερο εκδηλώσεων στα Μέγαρα 1,2,3,4 Σεπτεμβρίου

Για 14η χρονιά ο Δήμος Μεγαρέων δημοτική κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Μεγαρέων (ΔΗΚΕΔΗΜΕ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και τη συνεργασία τοπικών παραγωγικών και πολιτιστικών φορέων την έκθεση «14η Μεγάρων γη». Ο χώρος διεξαγωγής της είναι το άλσος Θεόγνιδος – Πευκάκια και θα διαρκέσει από την 1η έως τις 4 Σεπτεμβρίου.

«14η Μεγάρων γη»: Τετραήμερο εκδηλώσεων στα Μέγαρα 1,2,3,4 Σεπτεμβρίου

Το Πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 21:00 Συναυλία “Κορμί και αλάτι”, με την Μπέσσυ Αργυράκη μαζί της, ο Τόλης Παπαδημητρίου.
  • Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 21:00 , Συναυλία με τους Γιάννη Γιοκαρίνη, Γιάννη Μηλιώκα, Λάκη Παπαδόπουλο, Νίκο Ζιώγαλα.
  • To opening act, της συναυλίας θα ανοίξει το συγκρότημα ωmeγα band, ένα μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε το 2014 και κινείται επίσης σε rock φόρμες.
  • Kυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 21.00 Συναυλία με την Ορχήστρα “Μεγαρόσημο”, μαζί τους ο Κώστας Μήτσης, συνοδεία τοπικών παραδοσιακών, λαογραφικών & χορευτικών συλλόγων καθώς και του φωνητικού συνόλου του Δήμου Μεγαρέων.
    Την ίδια ημέρα στις 18:00 . ..Για 2η Φορά «σπάμε» το ρεκόρ της ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ Ομελέτας, που φτιάχτηκε ποτέ στην Ελλάδα!!!“
    Στην 14η έκθεση «Μεγάρων Γη» , οι έμπειροι chefs του Acropolis Chef’s Club of Attica – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής- Ακρόπολις, όπου για πρώτη φορά θα είναι υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Γαστρονομίας & Οινολογίας «CEUCO» και θα μας μαγειρέψουν τη μεγαλύτερη ομελέτα, που έχει φτιαχτεί ποτέ στην Ελλάδα με πάνω από 12.500 φρέσκα αυγά Μεγάρων!
  • Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 21.00 Μουσική συναυλία με την μεγάλη ερμηνεύτρια Ελένη Βιτάλη.
  • Το ίδιο βράδυ στις 19:00, Vegan master Class, όπου ο διάσημος Green Vegan Chef, Nίκος Γαϊτάνος θα μας μαγειρέψει γευστικά χορτοφαγικά μενού , ενώ οι κυρίες του Ομίλου Λαϊκής Παράδοσης «Αλκάθους & Καρία» θα έχουν προετοιμάσει με την γαστρονομική μαεστρία τους τα Μεγαρίτικα δικά μας Χορτοφαγικά Vegan Super Food, τα ονομαστά «Μπουμπάρια» & την παραδοσιακή « Μουσιούντα».
  • Επίσης, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023, θα υπάρχει επίδειξη μαγειρέματος παραδοσιακής μουσταλευριάς από φρέσκο μούστο.
  • Για πρώτη φορά στις 1+2 Σεπτέμβρη, θα έχουμε Ημέρες Οδικής Ασφάλειας στην Μεγάρων γη» υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Ι.ΟΑ.Σ Πάνος Μυλωνάς.
  • Επίσης, για πρώτη φορά διοργανώνονται Δράσεις σχετικά με την Διαχείριση, την προστασία και Υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς, υπό την αιγίδα του ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικό Κέντρο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς) και τοπικούς συνεργαζόμενους εθελοντές και εκπαιδευτές.
  • Τέλος, όπως κάθε χρόνο 1,2, & 3 Σεπτέμβρη κάθε απόγευμα, Τουρνουά, Μπάσκετ, Street Basketball 3X3 «Αλκιβιάδης Μπεναρδής» για παιδιά από 8 έως 18 χρονών, υπό την αιγίδα της ΝΕΜ (Νεανική Εστία Μεγαρίδος).

Σχετική είδηση: Με 11.300 αυγά η μεγαλύτερη ομελέτα στην ιστορία της Ελλάδας στις εκδηλώσεις «13η Μεγάρων Γη»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος