10ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

Το 10ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, ξεκίνησε το Σάββατο 1 Αυγούστου 2015, με συναυλία του Μάριου Φραγκούλη, στην παραλία της Αύρας.

Το φιλόμουσο κοινό καλωσόρισαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Φεστιβάλ Γιώργος Καλόφωνος, που δήλωσε “αισθάνομαι ότι η σημερινή προσέλευση είναι μία μεγάλη ανταμοιβή για όλα αυτά τα δέκα χρόνια προσφοράς του Φεστιβάλ”, ο Δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης που μίλησε για τη μεγάλη απήχηση του Φεστιβάλ και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Ντόρα Μπακοπούλου η οποία δήλωσε:

“Το Φεστιβάλ το σώσαμε την τελευταία στιγμή. Όλα γύρω μας ακυρώνονταν. Και το δικό μας κινδύνεψε πραγματικά. Εκτός των ανυπέρβλητων αντικειμενικών δυσκολιών, κανείς δεν είχε το απαραίτητο κέφι. Έλεγα, κρίμα, κι είναι η επετειακή μας χρονιά! Τα 10 χρόνια της λειτουργίας του! Όμως το γκρίζο των ημερών της αγωνίας και της οδύνης για την μοίρα της χώρας μας, διαδέχθηκε μια ελπίδα, μία αχτίδα φωτός, μία κατάφαση. Την αρπάξαμε, κι έτσι χάρις και στην εξαιρετική ομάδα συνεργατών μου, είμαστε πανέτοιμοι για ένα θαυμάσιο 10ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ στη μαγική παραλία της Αύρας και σε άλλες γοητευτικές γωνιές της Αίγινας. Στο πλαίσιο αυτής της φυσικής ομορφιάς, θα έχουμε την τύχη να ακούσουμε τη διαχρονική μουσική από τους υπέροχους καλλιτέχνες που την ζωντανεύουν! Τους ευχαριστώ όλους. Φίλους, διοργανωτές, χορηγούς και καλλιτέχνες. Για τη συμπαράσταση τον ενθουσιασμό και την αυταπάρνησή τους!”

Το 10ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας συνεχίζεται με 15 βραδιές στις οποίες συμμετέχον καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι σολίστες και δημιουργοί. Ανάμεσά τους καλλιτέχνες, παλιοί φίλοι του Φεστιβάλ που το έχουν στηρίξει και τιμήσει με την παρουσία τους, αλλά και καινούργιοι φίλοι, ερμηνευτές που ενώνουν τις δυνάμεις τους στην παρουσίαση των ωραιότερων έργων μουσικής δωματίου και τραγουδιού. Μέρος του Προγράμματος είναι αφιερωμένο σε έργα Ελλήνων δημιουργών.

To Φεστιβάλ συνεχίζεται στην παραλία της Αύρας και στο Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση, στην Παχειά Ράχη (θέσεις περιορισμένες), με τέσσερεις εξαιρετικά “πλούσιες” μουσικές βραδιές στις οποίες συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι σολίστες. Οι καλλιτέχνες Ελεονώρα Αποστολίδη πιάνο, ο συνθέτης και πιανίστας Χρίστος Παπαγεωργίου, την Πέμπτη 6/8 στην Παραλία της Αύρας και οι Φανή Αντωνέλου σοπράνο, Μαρία Μπιλντέα άρπα, τη Δευτέρα 9/8 στο Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση, προσκαλούν το κοινό σε περίτεχνες μουσικές διαδρομές που περιλαμβάνουν έργα και τραγούδια κλασικά και σύγχρονα.

Την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Αυγούστου 2015, περιζήτητοι καλλιτέχνες, που παίζουν σε όλα τα μεγάλα Φεστιβάλ της Ευρώπης, της Ιαπωνίας, της Αμερικής επιστρέφουν για μία ακόμη φορά στο Μουσικό Φεστιβάλ της Αίγινας: οι Alissa Margulis βιολί (Βέλγιο), Lyda Chen-Argerich βιόλα (Ελβετία), Natalia Margulis βιολοντσέλο (Ισπανία), Mehdi Ghazi πιάνο (Καναδάς – Αλγερία) Alissa Margulis βιολί (Bέλγιο), Sascha Maisky βιολί (Bέλγιο), Lyda Chen-Argerich βιόλα (Ελβετία), Natalia Margulis βιολοντσέλο (Ισπανία), Lily Maisky πιάνο (Bέλγιο), Francisco Almazan Alhambra όμποε (Ισπανία), Alexander Buzlov βιολοντσέλο (Ρωσία) Θανάσης Αποστολόπουλος πιάνο, συμμετέχουν σε δύο βραδιές μουσικής πανδαισίας στην Παραλία της Αύρας.

Όλες οι συναυλίες αρχίζουν στις 21:00

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ μέχρι και τις 9 Αυγούστου
Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος