10 χώρες/10 καλλιτέχνες: Έναρξη δύο κύκλων εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά

To Victoria Square Project καλεί παιδιά ηλικίας 4-12 ετών να συμμετέχουν στο πρόγραμμα 10 χώρες / 10 καλλιτέχνες, που ξεκινά στις 25 Μαΐου 2021. Τα εργαστήρια είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά αλλά και στον χώρο του Victoria Square Project.

Το πρόγραμμα 10 χώρες / 10 καλλιτέχνες είναι ένα ταξίδι γνωριμίας με καλλιτέχνες από τις χώρες καταγωγής των κατοίκων της ευρύτερης γειτονιάς της πλατείας Βικτωρίας. Αποσκοπεί να εμπνεύσει τα παιδιά να ανακαλύψουν νέες κουλτούρες και την ιστορία λαών, που ίσως δεν γνώριζαν, μέσα από το έργο και την τεχνική του κάθε καλλιτέχνη.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος ξεκίνησε τον Μάρτιο 2021 συνδέοντας περισσότερα από εκατό παιδιά 4-12 ετών από την Αστυπάλαια έως την Καβάλα μέχρι το Βουκουρέστι. Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων τα παιδιά γνώρισαν καλλιτέχνες από τη Νιγηρία, την Αλβανία, το Μάλι, την Γεωργία, το Πακιστάν και άλλες χώρες. Λόγω της μεγάλης απήχησης, παράλληλα με τον δεύτερο κύκλο, θα επαναληφθεί και ο πρώτος, συνδυάζοντας διά ζώσης και διαδικτυακές συναντήσεις.

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος 10 χώρες / 10 καλλιτέχνες αποτελεί τη συνέχεια του ταξιδιού των παιδιών σε νέες χώρες, νέους καλλιτέχνες και νέα μέσα καλλιτεχνικής έκφρασης. Τα παιδιά θα γνωρίσουν καλλιτέχνες από την Παλαιστίνη, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Ρουμανία και πολλές ακόμα χώρες. Εστιάζοντας στην performance, τη γλυπτική και τη δημιουργία συλλογικών έργων, τα παιδιά θα μάθουν να συνεργάζονται και να δημιουργούν έργα μαζί. Ο δεύτερος κύκλος, όπως και ο πρώτος, θα διεξαχθεί διά ζώσης και διαδικτυακά.

Δηλώσεις συμμετοχής

Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ εως τις 15 Μαΐου και δηλώστε συμμετοχή στον πρώτο ή τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος 10 χώρες / 10 καλλιτέχνες.

Έμπνευση και ενδυνάμωση με το βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ

Τα εργαστήρια 10 χώρες/10 καλλιτέχνες εντάσσονται στον εκπαιδευτικό άξονα βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ. Το βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ είναι ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα σύγχρονης δημιουργίας έμπνευσης & ενδυνάμωσης. Νέοι και νέες, παιδιά και κάτοικοι κάθε ηλικίας από διαφορετικά πολιτιστικά και κοινωνικά υπόβαθρα έρχονται μαζί, συζητούν φλέγοντα θέματα όπως η μετανάστευση, η ταυτότητα, το φύλο, η οικονομία μέσα από εικαστικά εργαστήρια και τη συν-δημιουργία συλλογικών έργων που θα αντανακλούν τη σύγχρονη ταυτότητα αυτής της πολυπολιτισμικής γειτονιάς. To βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ αναδεικνύει τους πολίτες του ΤΩΡΑ, συζητώντας για την πόλη, τον δημόσιο χώρο, ό,τι συγκροτεί την πολιτιστική ταυτότητα του ΤΩΡΑ. Η σύγχρονη τέχνη και η καλλιτεχνική δημιουργία λειτουργούν ως γέφυρα σύνδεσης αλλά και δημιουργικής απασχόλησης και απόκτησης νέων ερεθισμάτων και ικανοτήτων.

“Ποιος είναι ο σύγχρονος Αθηναίος;”

Το Victoria Square Project (VSP) είναι ένα εν εξελίξει κοινωνικό γλυπτό. Για τα έτη 2020-2023 με το ερευνητικό ερώτημα “Ποιος είναι ο σύγχρονος Αθηναίος;” το VSP επιδιώκει να αναγνωρίσει και να αναδείξει όλα αυτά τα πολιτισμικά στοιχεία που συγκροτούν την πολιτιστική ταυτότητα της Αθήνας σήμερα. Μέγας Δωρητής του VSP είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και Στρατηγικός Συνεργάτης ο οργανισμός Allianz Kulturstiftung.

Info εκδήλωσης:

Διάρκεια εργαστηρίων: 25/05 – 30/07
Προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής: 15 Μαΐου 2021
Φόρμα δήλωσης συμμετοχής: https://forms.gle/p5jPCVB1AscSyGDs8

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος