Συγκίνηση για τον ηθοποιό Γ. Μιχαλακόπουλο – Είχε χαράξει λαμπρή πορεία σε θέατρο και τηλεόραση

Ο πληθωρικός ποιητής Φανφάρας, o σαρκαστικός Σόλων και ο ευγενέστατος δικηγόρος που πάντα ομιλούσε την καθαρεύσουσα είναι ρόλοι που ταυτίστηκαν με τον ηθοποιό, Γιώργο Μιχαλακόπουλο,ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Νοσηλευόταν επί 40 ημέρες στο Σισμανόγλειο, έπειτα από εγκεφαλικό που υπέστη, με την είδηση του θανάτου του να σκορπά θλίψη σε φίλους, συνεργάτες και θαυμαστές.

Από τον μεγάλο Κουν μέχρι τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες του θεάτρου και του σινεμά που συνεργάστηκαν μαζί του είχαν να λένε για το ταλέντο του, την εργατικότητά του.

Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή το 1959, πρωτοετής σπουδαστής της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης στους πρώτους, αριστοφανικούς «Όρνιθες» του Κάρολου Κουν. Είχε χαράξει λαμπρή πορεία σε θέατρο, την μικρή και μεγάλη Οθόνη, αλλά και την Επίδαυρο, όπου είχε παίξει σε όλες τις κωμωδίες του Αριστοφάνη.

Στα πρώτα χρόνια της δημόσιας τηλεόρασης έδειξε τι θα πει υποκριτική στην μικρή οθόνη στο «Εκείνος κι εκείνος» που προβλήθηκε στην ΕΡΤ από τις 19 Ιουνίου 1972 έως τις 9 Φεβρουαρίου 1974. Μάλιστα, ο ίδιος δώρισε στην ΕΡΤ το μοναδικό επεισόδιο από την σειρά που άφησε εποχή.

Τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο αποχαιρέτισε ο καλλιτεχνικός και πολιτικός κόσμος μεταξύ των οποίων και η υπουργός πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία δήλωσε σχετικά: «Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ευτύχησε, παρά τις αγωνίες, τον πόνο και τις ανασφάλειες που συνοδεύουν την πορεία του ηθοποιού να κατακτήσει από νωρίς τον έπαινο των ομοτέχνων του και τον θαυμασμό του κοινού. Παρέμεινε, όμως, μέχρι το τέλος ένας βαθιά φιλοσοφημένος και ευαίσθητος άνθρωπος, με την προσήλωση στην Τέχνη να συμβαδίζει με τη συνείδηση του ανήσυχου πολίτη. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος σε μία από τις πρόσφατες συνεντεύξεις του, αφιερώθηκε και προχώρησε στην τέχνη την οποία αποφάσισε να ακολουθήσει, και που ανταμείφθηκε από την αποδοχή του κοινού».

Ρεπορτάζ: Ματίνα Καλτάκη, Επιμέλεια: Άντζυ Κούκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος