Πολιτικές ταραχές στην Παραγουάη (video)

Σε κατάληψη του κτηρίου του Κογκρέσου, προχώρησαν την Παρασκευή, διαδηλωτές στην Παραγουάη, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να επιτρέπεται η επανεκλογή του προέδρου της χώρας στο αξίωμα.

Την πρόταση ενέκριναν γερουσιαστές που υποστηρίζουν τον Οράσιο Καρτές. Σημειώθηκαν συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία.

Επίσης χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για να σβηστούν οι φωτιές που έβαλαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι κατέστρεψαν γραφεία γερουσιαστών που τάχθηκαν υπέρ της αναθεώρησης.
Πολιτικές ταραχές στην Παραγουάη (video)Ο πρόεδρος της Γερουσίας της Παραγουάης, ο Ροβέρτο Ασεβέδο, και ο βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος των φιλελεύθερων, ο Έντγκαρ Ακόστα, τραυματίστηκαν στο κεφάλι και στον θώρακα από σφαίρες από καουτσούκ.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «ποτέ πια δικτατορία», ενώ ο πρόεδρος Καρτές κάλεσε να αποκατασταθεί η ηρεμία και να σταματήσουν τα βίαια επεισόδια σε μια ανακοίνωσή του που διανεμήθηκε μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, που ανέφερε ότι: «Η δημοκρατία δεν κατακτιέται ούτε προστατεύεται διά της βίας και μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίσει να καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση της τάξης. Δεν θα επιτρέψουμε σε λίγους βάρβαρους να πλήξουν την ειρήνη, την ηρεμία και την ευημερία του λαού της Παραγουάης».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP-Sputnik

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος