Πολιτικές ομάδες Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιού: Το Κρεμλίνο θα πρέπει να λογοδοτήσει για την αδικαιολόγητη επίθεση κατά της Ουκρανίας

Την έντονη καταδίκη της για την αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία εκφράζει με δήλωση της η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.

Τονίζει ότι «σε αυτές τις σκοτεινές ώρες, οι σκέψεις μας είναι με την Ουκρανία και τις αθώες γυναίκες, άνδρες και παιδιά καθώς αντιμετωπίζουν αυτήν την απρόκλητη επίθεση και φόβο για τη ζωή τους. Το Κρεμλίνο θα πρέπει να λογοδοτήσει, καταλήγει η κ. Μετσόλα. Μάλιστα αποφασίστηκε έκτακτη σύνοδο της Ολομέλειας του ΕΚ την ερχόμενη Τρίτη στις Βρυξέλλες.

https://twitter.com/EP_President/status/1496712567783370760

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

«Η σημερινή ημέρα είναι μια ιστορική καμπή. Ο Πούτιν σκοτώνει και θέλει να υποτάξει μια ελεύθερη χώρα» τονίζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ. Υπογραμμίζει οτι «η δυτική κοινότητα των κρατών πρέπει να αντιδράσει με τις πιο σκληρές δυνατές κυρώσεις, πιο αυστηρές από ό,τι περίμενε ο Πούτιν για τα εγκλήματά του». Η Ευρώπη πρέπει να ξυπνήσει και να υπερασπιστεί την ελευθερία.

https://twitter.com/ManfredWeber/status/1496739416521510914

Σημειώνει επίσης ότι «η πλήρης δύναμη της διεθνούς κοινότητας πρέπει να ενωθεί για να καταδικάσει τις ρωσικές επιθέσεις και να απαντήσει. Ο πόλεμος έφτασε ξανά στην Ευρώπη» κατέληξε.

Ο Μάνφρετ Βέμπερ μιλώντας λίγη ώρα αργότερα στο 2ο Πρόγραμμα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας τόνισε «ίσως γινόμαστε μάρτυρες των πιο σκοτεινών ωρών από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο εξαιτίας της επίθεσης της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Περιέγραψε τον Βλάντιμιρ Πούτιν ως «εγκληματία και δολοφόνο» εναντίον του οποίου πρέπει τώρα να υπάρξουν οι πιο σκληρές κυρώσεις.

Η πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών

Η επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία είναι μια εγκληματική πράξη που πρέπει να αμφισβητηθεί με αποφασιστικότητα τονίζει σε δήλωση της, η επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών στο ΕΚ Γκαρθία Πέρεζ. «Το Συμβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει μια περαιτέρω δέσμη κυρώσεων χωρίς καθυστέρηση. Οι αθώες γυναίκες, άνδρες και παιδιά στην Ουκρανία δεν είναι μόνες». Ανακοίνωσε παράλληλα την απόφαση των πολιτικών ομάδων για σύγκλιση μιας έκτακτης συνόδου της Ολομέλειας του ΕΚ για να αντιμετωπιστεί επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και την αντίδραση της ΕΕ. «Διακυβεύονται πάρα πολλά: ένα μέλλον ειρήνης και δημοκρατίας στην ήπειρό μας» κατέληξε η ίδια.

https://twitter.com/IratxeGarper/status/1496743929689092096

Καταδίκη από τους Renew

Και η πολιτική ομάδα των Renew δια στόματος του επικεφαλής Στεφάν Σεζουρνε     καταδικάζει «αυτόν τον αδικαιολόγητο πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Θα κάνουμε τα πάντα για να το σταματήσουμε το συντομότερο δυνατό. Ο κ. Πούτιν θα πρέπει απαντήσει για τις πράξεις του και τη διπροσωπία του. Η ΕΕ βρίσκεται δίπλα στην Ουκρανία.

https://twitter.com/steph_sejourne/status/1496743819861233667

Σκληρή γλώσσα από τους πρασίνους

Σε υψηλούς τόνους και η ανακοίνωση της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων, η οποία καταδικάζει έντονα την επίθεση της Ρωσίας και στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας. «Οι στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας παραβιάζουν ευθέως το διεθνές δίκαιο και πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να συμφωνήσουν σε σκληρές κυρώσεις», τονίζει.

https://twitter.com/GreensEFA/status/1496775681144983552

Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου

Ηχηρή και η δήλωση της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και  Μεταρρυθμιστών καταδικάζει «την απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία με τον πιο έντονο τρόπο. Το NATO και η ΕΕ πρέπει να αντιδράσουν αποφασιστικά ενάντια στο ολιγαρχικό σύστημα του Πούτιν και σε αυτήν την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Στεκόμαστε σταθερά με την Ουκρανία και τον λαό της. #Standwithukraine

https://twitter.com/ecrgroup/status/1496731445796216837

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος