Πόλη του Μεξικού: Γιγαντιαίο «ανθρώπινο κύμα» με φόντο το Μουντιάλ και στόχο ρεκόρ Γκίνες

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, χιλιάδες κάτοικοι της Πόλης του Μεξικού συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στην κεντρική λεωφόρο Paseo de la Reforma, επιχειρώντας να καταρρίψουν το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο οργανωμένο «ανθρώπινο κύμα» στον κόσμο.

Η συγκεκριμένη κίνηση, που πρωτοεμφανίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 στο Μεξικό ως μορφή ποδοσφαιρικής υποστήριξης, έχει εξελιχθεί σε διεθνές φαινόμενο συλλογικής συμμετοχής και συμβολικής ενότητας των φιλάθλων.

Οργάνωση, μουσική και μαζική συμμετοχή

Οι συμμετέχοντες, πολλοί από τους οποίους φορούσαν εμφανίσεις της εθνικής ομάδας ή παραδοσιακές ενδυμασίες, πήραν μέρος σε μια συντονισμένη κίνηση υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής και καθοδήγησης τελετάρχη, δημιουργώντας μια κυματιστή αλληλουχία κινήσεων που διέτρεχε ολόκληρο το πλήθος κατά μήκος της λεωφόρου.

Οι διοργανωτές και συμμετέχοντες τόνισαν τον συμβολικό χαρακτήρα της εκδήλωσης, παρουσιάζοντάς την ως μήνυμα ενότητας και φιλοξενίας ενόψει της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο θα φιλοξενηθεί από κοινού από Μεξικό, Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά.

Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ενώ οι αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας ενόψει του τουρνουά, σε μια χώρα που αντιμετωπίζει διαχρονικά ζητήματα βίας οργανωμένου εγκλήματος. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, υπάρχει ένδειξη ότι το ρεκόρ ενδέχεται να έχει καταρριφθεί, με την επίσημη επιβεβαίωση να αναμένεται από το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες.

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος