Βασίλισσα Ελισάβετ Β’: Ποιο είναι το γενεολογικό της δέντρο

Array

Από την άνοδο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στο θρόνο το 1952, το γενεαλογικό δέντρο της αγγλικής βασιλικής οικογένειας έχει μεγαλώσει και περιλαμβάνει τέσσερα παιδιά, οκτώ εγγόνια και 12 δισέγγονα. Για τη βρετανική βασιλική οικογένεια η σειρά γέννησης και η καταγωγή είναι πολύ σημαντική, επειδή υπαγορεύει τη γραμμή διαδοχής.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ανήλθε στον θρόνο το 1952, βασίλεψε επί 70 χρόνια και 214 ημέρες και υπήρξε η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, η δεύτερη στην καταγεγραμμένη ιστορία, και η μακροβιότερη γυναίκα-αρχηγός κράτους.

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, ο μεγαλύτερος γιός της, Κάρολος έγινε πλέον βασιλιάς. Στα 73 του χρόνια, ο Κάρολος Γ’ είναι ο γηραιότερος Βρετανός μονάρχης που έχει ανέβει στο θρόνο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ είχε μόνο μια αδελφή, την πριγκίπισσα Μαργαρίτα, η οποία πέθανε το 2002 σε ηλικία 71 ετών. Περίπου δύο μήνες αργότερα, η μητέρα τους, βασίλισσα Ελισάβετ (Βασιλομήτωρ) απεβίωσε σε ηλικία 101 ετών.

Βασίλισσα Ελισάβετ Β’: Ποιο είναι το γενεολογικό της δέντρο
(Washington Post)

Οι πρόγονοι της βασιλομήτωρ Ελισάβετ Β’

Ο πατέρας της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄και της πριγκίπισσας Μαργαρίτας ήταν ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’. Κυβέρνησε από το 1936 έως το 1952, όταν πέθανε μετά από εγχείρηση στους πνεύμονες. Ως μεγαλύτερη κόρη του, η βασίλισσα κληρονόμησε τον θρόνο από αυτόν όταν ήταν 25 ετών.

Πριν από τη βασιλεία του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’, ο αδελφός του βασιλιάς Εδουάρδος Η’ κυβέρνησε για λιγότερο από ένα χρόνο και δεν στέφθηκε ποτέ. Παραιτήθηκε από τον θρόνο στις 11 Δεκεμβρίου 1936 για να παντρευτεί την αμερικανίδα Γουόλις Σίμσον, αφού συνειδητοποίησε ότι η αγγλική κοινωνία δεν θα την αποδεχόταν ποτέ ως βασίλισσα. Μετά την παραίτησή του, το ζευγάρι έφυγε από τη χώρα και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι.

Από τα επτά πρώτα ξαδέλφια της βασίλισσας, τα τέσσερα είναι ακόμη εν ζωή: Ο πρίγκιπας Ριχάρδος, ο πρίγκιπας Εδουάρδος, η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα και ο πρίγκιπας Μιχαήλ.

Βασίλισσα Ελισάβετ Β’: Ποιο είναι το γενεολογικό της δέντρο
(Express)

Οι απόγονοι της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄

Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας περιλαμβάνει πλέον δύο άμεσους κληρονόμους: Τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πρίγκιπα Γεώργιο.

Η βασίλισσα απέκτησε τέσσερα παιδιά με τον πρίγκιπα Φίλιππο: Τον βασιλιά Κάρολο Γ΄, την πριγκίπισσα Άννα, τον δούκα της Υόρκης, Άντριου, και τον κόμη του Ουέσσεξ, Εδουάρδο, τα οποία είναι ηλικίας 58 έως 73 ετών. Τα τέσσερα παιδιά της, της χάρισαν οκτώ εγγόνια και 12 δισέγγονα. Ωστόσο, μόνο οι 10 πρώτοι διάδοχοι περιλαμβάνονται στη γραμμή διαδοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 13 από τα 23 μέλη της βασιλικής οικογένειας στη γραμμή διαδοχής του βασιλιά Καρόλου Γ’, είναι κάτω των 15 ετών.

ΠΗΓΗ: Washington Post, Vanity Fair

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος