Πλήθος ακαθάριστων οικοπέδων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης – Προθεσμία έως τις 22 Ιουνίου

Ψηλά χόρτα και μπάζα σε ιδιωτικούς χώρους συνθέτουν το τοπίο σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Σε αρκετά σημεία τα ξερά χόρτα ξεπερνούν τα 2 μέτρα, αποτελώντας ουσιαστικά έναν τεράστιο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς.

Η προθεσμία καθαρισμού οικοπέδων μετά από παράταση που δόθηκε εκπνέει στις 22 Ιουνίου.
Οι ιδιοκτήτες οφείλουν να απομακρύνουν χόρτα, κλαδιά και ξηρά δένδρα καθώς και εύφλεκτα υλικά και εν συνεχεία να προχωρήσουν σε δήλωση των εργασιών καθαρισμού στο Εθνικό Μητρώο μέσω του gov.gr.

Δύο ημέρες πριν εκπνεύσει η αρχική προθεσμία της 15ης Ιουνίου, στην ψηφιακή πλατφόρμα είχαν δηλωθεί μόλις 373 χιλ. καθαρισμοί οικοπέδων. Αριθμός πολύ μικρότερος από τον αντίστοιχο περσινό.

Πλήθος ακαθάριστων οικοπέδων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης – Προθεσμία έως τις 22 Ιουνίου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων καταγγέλλει προβλήματα στην ψηφιακή εφαρμογή δηλώσεων.
Έχουν αναφερθεί παράπονα πολλών, καθώς καθώς προσπαθούσαν να υποβάλουν τις δηλώσεις δεν υπήρχε συσχετισμός και ταύτιση με το κτηματολόγιο και ο εντοπισμός του ακινήτου δεν ήταν τόσο εύκολος και υπήρχε καθυστέρηση στην διαδικασία υποβολής της δήλωσης.

Οι υπόχρεοι που δεν υποβάλουν δήλωση τιμωρούνται με πρόστιμο 500 ευρώ εάν δεν έχουν προβεί στις ενέργειες καθαρισμού ή πρόστιμο 100 € εάν έχουν προβεί σε καθαρισμό.

Η υποβολή ψευδούς δήλωσης στο Μητρώο τιμωρείται με χρηματική ποινή 5.000 € και ποινή φυλάκισης. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο Δήμος προχωράει αυτοβούλως σε καθαρισμό καταλογίζοντας τα έξοδα στον ιδιοκτήτη.
Παράλληλα επιβάλλει πρόστιμο από 200 έως 2.000 €.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Φαίδων Τομόσογλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος