Πέθανε η Βασίλισσα των Ζουλού ένα μήνα αφού ανέλαβε καθήκοντα

Πέθανε ξαφνικά η βασίλισσα των Ζουλού, ένα μήνα μετά αφού ανέλαβε καθήκοντα. Η 65χρονη βασίλισσα Mantfombi, έγινε προσωρινή ηγέτιδα της μεγαλύτερης εθνοτικής ομάδας της χώρας τον περασμένο μήνα μετά το θάνατο του συζύγου της, Βασιλιά Goodwill Zwelithini.

«Βαθιά σοκαρισμένη και στενοχωρημένη η Βασιλική Οικογένεια ανακοινώνει την απροσδόκητη απώλεια της βασίλισσας της Αυτού Μεγαλειότητας, Shiyiwe Mantfombi Dlamini Zulu, αντιβασιλέα του έθνους των Ζουλού», δήλωσε ο 92χρονος πρωθυπουργός Mangosuthu Buthelezi. Ο Buthelezi διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν θα υπάρξει κανένα «κενό ηγεσίας στο έθνος των Ζουλού».

Παρόλο που ο πρωθυπουργός απέρριψε φήμες ότι η βασίλισσα δηλητηριάστηκε, υποσχέθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια του θανάτου της βασίλισσας. Πρόκειται για τον τρίτο θάνατο μέλους της βασιλικής οικογένειας των Ζουλού τους τελευταίους μήνες. Τον περασμένο Νοέμβριο πέθανε ο μεγαλύτερος γιος του βασιλιά Zwelithini και τον Μάρτιο απεβίωσε και ο βασιλιάς.

Ο 92χρονος πρωθυπουργός είχε εξοργιστεί ενάντια στη βασιλική οικογένεια τις ημέρες πριν από το θάνατο της βασίλισσας. Είχε κατηγορήσει τα αδέλφια του Zwelithini, τον πρίγκιπα Mbonisi και την πριγκίπισσα Thembi ότι συνομωτούσαν και έκαναν «ύποπτες συναντήσεις» σχετικά με τη διαδοχή.

Η βασίλισσα Mantfombi εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα, ακριβώς ένα μήνα μετά την εκλογή της, και μόνο μερικές εβδομάδες μετά το θάνατο του συζύγου της. Ο Zwelithini πέθανε στις 12 Μαρτίου, σε ηλικία 72 ετών, μετά από επιπλοκές που σχετίζονται με τον διαβήτη.

Η Dlamini-Zulu, αν και  τρίτη σύζυγος του Zwelithini, κατείχε την υψηλότερη θέση μεταξύ των συζύγων του βασιλιά, καθώς προερχόταν από βασιλικό γένος και ήταν αδερφή του βασιλιά Mswati III του Eswatini. Αφήνει πίσω της οκτώ παιδιά, συμπεριλαμβανομένων πέντε γιων, που είχε με τον Zwelithini.

Αν και ο τίτλος του βασιλιά των Ζουλού δεν παρέχει εκτελεστική εξουσία, ο Zwelithini ήταν κυβερνήτης ενός έθνους 11 εκατομμύρια ανθρώπων, σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού της Νότιας Αφρικής, για σχεδόν 50 χρόνια.Σύμφωνα με την Daily Mail ο μεγαλύτερος γιος τους, ο 47χρονος πρίγκιπας Misuzulu, είναι ο επικρατέστερος για τον θρόνο.

ΠΗΓΗ: Daily Mail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος