Πένθος και φόβος για νέο αιματοκύλισμα στα Βορίζια – Ανιχνευτής μετάλλων και drone στον ναό που τελείται η κηδεία της 56χρονης

Σύνοψη
  • Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο χωριό Αλικιανός όπου τελείται η κηδεία της 56χρονης στο χωριό Αλικιανός

Κορυφώνεται η αγωνία στην Κρήτη μετά τη δεύτερη κηδεία σήμερα, της 56χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της στο αιματοκύλισμα στα Βορίζια. Η υπόθεση, που έχει ήδη δύο νεκρούς, προκαλεί φόβους μήπως εξελιχθεί σε βεντέτα.

Όπως τονίζουν οι τοπικοί παράγοντες και οι εγκληματολόγοι υπάρχει διάχυτη ανησυχία πως η τραγωδία αυτή μπορεί να αποτελέσει αφορμή για νέο κύκλο αίματος.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο χωριό Αλικιανός όπου στις 2.00 το μεσημέρι στον ιερό ναό Τίμιος Σταυρός ξεκίνησε η κηδεία της 56χρονης. Χαρακτηριστικό είναι ότι η αστυνομία έχει τοποθετήσει ανιχνευτή μετάλλων στο προαύλιο χώρο του ναού. Την ίδια στιγμή, ερευνάται ο περίβολος του κοιμητηρίου ενώ και drone κάνει ελέγχους και από αέρος.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Στο χωριό, στο σημείο όπου έγινε η συμπλοκή, οι εικόνες μαρτυρούν τη βία της σύγκρουσης. Σπίτια με τρύπες από σφαίρες, μερικές παλιές, άλλες πρόσφατες. Οι δύο οικογένειες είχαν στο παρελθόν διαφορές, αλλά μέχρι τώρα χωρίς νεκρούς.

Πένθος και φόβος για νέο αιματοκύλισμα στα Βορίζια – Ανιχνευτής μετάλλων και drone στον ναό που τελείται η κηδεία της 56χρονης
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ/EUROKINISSI

Οι αστυνομικές αρχές «χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό των τριών αδελφών που κατηγορούνται για το μακελειό στα Βορίζια, ερευνώντας» καταφύγια, κτηνοτροφικές μονάδες και σπίτια συγγενών σε πολλές περιοχές της Κρήτης. Άφαντα παραμένουν ωστόσο και τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην αιματηρή συμπλοκή.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Οι αρχές εκτιμούν ότι οι άντρες έχουν βρει καταφύγιο είτε σε συγγενικά πρόσωπα είτε στην ύπαιθρο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι κάποια στιγμή θα παραδοθούν, καθώς δεν θα μπορούν να παραμείνουν κρυμμένοι για πολύ. Έρευνες συνεχίστηκαν και χθες σε σπίτια συγγενών στο Ρέθυμνο.

Από μέρα σε μέρα αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τα τρία αδέλφια που καταζητούνται. Παράλληλα, αστυνομικοί από την Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης μαζί με αστυνομικούς από το Ελληνικό FBI έχουν προσεγγίσει τους ηλικιωμένους της οικογένειας των καταζητούμενων, με σκοπό να τους πείσουν να παραδοθούν ειρηνικά, τουλάχιστον έως την Πέμπτη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στα Παραπολιτικά για το μακελειό στα Βορίζια, τόνισε την ανάγκη αλλαγής κουλτούρας, αναφέροντας πως σε πολλές περιπτώσεις στην Κρήτη η Αστυνομία επιχειρεί μόνη της, αναλαμβάνοντας και υποθέσεις που δεν είναι των αρμοδιοτήτων της. Στη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη για την ανάγκη αφοπλισμού στην Κρήτη, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρει πως πρέπει να υπάρξει αυστηροποίηση της νομοθεσίας, λέγοντας πως «παραείναι χαλαρή», όπως και οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Η αστυνομία έχει συλλάβει εκατοντάδες πολίτες για τις «μπαλωθιές», ωστόσο, όπως είπε, δεν έχουν πάει φυλακή.

Η σύζυγος του 39χρονου θύματος βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, καθώς καλείται να μεγαλώσει μόνη της τα πέντε τους παιδιά. Οι γονείς του δηλώνουν πως ο γιος τους δεν είχε καμία σχέση με τον εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στο σπίτι της άλλης οικογένειας και απλώς περνούσε τυχαία από το σημείο.

Παράλληλα, η αστυνομία επιχειρεί να διατηρήσει την τάξη και να αποτρέψει περαιτέρω εντάσεις. Έχουν πλησιάσει τους γηραιότερους και πιο σεβαστούς κατοίκους του χωριού, ζητώντας τη βοήθειά τους για να επιτευχθεί «σασμός», δηλαδή ειρηνική συμφιλίωση. Για να γίνει αυτό, ωστόσο, απαιτείται να υπάρξουν παραδόσεις και να ακολουθήσει η δικαστική διαδικασία.

Στο χωριό συνεχίζονται οι έρευνες, ενώ πολλά σπίτια φέρουν σημάδια εφόδων και ελέγχων. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, με τις αρχές και τους τοπικούς παράγοντες να ελπίζουν πως η υπόθεση δεν θα οδηγήσει σε νέα αιματοχυσία.

Έφοδος της αστυνομίας στις φυλακές Αλικαρνασσού

Το πρωί της Τρίτης (4/11) πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις φυλακές Αλικαρνασσού, όπου εντοπίστηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι στα κελιά τριών συγγενών του 35χρονου νεκρού. Τα τηλέφωνα στάλθηκαν για εργαστηριακό έλεγχο. Ο 39χρονος μάλιστα είχε επισκεφθεί τους συγγενείς του μία ημέρα πριν από το μακελειό.

Πένθος και φόβος για νέο αιματοκύλισμα στα Βορίζια – Ανιχνευτής μετάλλων και drone στον ναό που τελείται η κηδεία της 56χρονης

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤnews, τρεις συγγενείς του 39χρονου (αδερφός, γαμπρός και ανιψιός), που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών, βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι, καθώς έχουν κατηγορηθεί για διάφορα αδικήματα.

Πένθος και φόβος για νέο αιματοκύλισμα στα Βορίζια – Ανιχνευτής μετάλλων και drone στον ναό που τελείται η κηδεία της 56χρονης

Σημειώνεται πως ο 39χρονος την παραμονή του ένοπλου περιστατικού φέρεται να είχε επισκεφτεί τις φυλακές, ενδεχομένως για να δει τι κάνουν οι συγγενείς τους. Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν πως ίσως σε αυτή τη συνάντηση να υπάρχει κάτι που να συνδέεται τουλάχιστον με την έκρηξη στο επίμαχο σπίτι και να μπορεί να βοηθήσει στην έρευνα.

Κανένας από τους δικηγόρους του Ηρακλείου δεν αναλαμβάνει την υπόθεση

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, μέλη και από τις δύο οικογένειες που εμπλέκονται στη φονική συμπλοκή στα Βορίζια έχουν επικοινωνήσει με γνωστούς ποινικολόγους του Ηρακλείου, οι οποίοι έχουν χειριστεί σοβαρά κακουργήματα στο παρελθόν. Ωστόσο, όλοι αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπόθεση για οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές.

Ζαχαράκη: Μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία

Τη σημασία της αποκατάστασης της τάξης στην περιοχή των Βοριζίων, προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία μέσα στις επόμενες ημέρες, υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η λειτουργία των σχολείων θα αποκατασταθεί την ερχόμενη Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Ρεπορτάζ: Φανή Καλαθάκη, Σπύρος Δαρσινός, Ευτυχία Πενταράκη

Σχετικές ειδήσεις

Έφοδος στις φυλακές Αλικαρνασσού για το μακελειό στα Βορίζια – Τι εντοπίστηκε

Πυροβολισμοί με δυο νεκρούς και πολλούς τραυματίες στα Βορίζια Ηρακλείου: Βεντέτα «βλέπουν» οι Αρχές – Πήραν τα όπλα και άρχισαν να «γαζώνουν» σπίτια


Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος