Να πάρει θέση, καλεί το ΠΑΣΟΚ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την οπλοκατοχή, το πρωί της Πέμπτης (6/11).
«Μου αρέσει γενικά οι άνθρωποι να είναι αξιόμαχοι και να μπορούν να υπερασπιστούν την ελευθερία τους», επιχειρηματολόγησε ο υπουργός Υγείας της φιλελεύθερης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, δηλώνοντας ότι είναι υπέρ του αμερικανικού μοντέλου για την οπλοκατοχή, αναφέρει το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Την ώρα που ο Πρωθυπουργός αποφεύγει να σχολιάσει το συνταρακτικό γεγονός της βεντέτας», τονίζει το ΠΑΣΟΚ «αξίζει να μας πει η κυβέρνηση ποια είναι η θέση της για όσα λέει ο υπουργός της. Εκτός και αν η σιωπή της και η αποφυγή αποδοκιμασίας του, είναι σκόπιμη για να χαϊδέψει δια του κ. Γεωργιάδη τα ακροατήρια της κυρίας Λατινοπούλου και του κ. Βελόπουλου.
Γιατί το αμερικανικό μοντέλο οπλοκατοχής το έχουμε δει στην πράξη σε χιλιάδες περιστατικά αυτοδικίας, βίας ανηλίκων κ.ο.κ στις ΗΠΑ, αιματηρά γεγονότα που έχουν συγκλονίσει όλη την υφήλιο.
Τη Δευτέρα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει πρωτοβουλία με όλους τους φορείς της Κρήτης για ένα σχέδιο που πέρα από το νομικό σκέλος θα έχει και ένα βαθιά κοινωνικό».
Η τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη
Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τάχθηκε υπέρ του «αμερικανικού μοντέλου» σε ό,τι αφορά στη νόμιμη οπλοκατοχή με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει στη σκιά του μακελειού στα Βορίζια.
Ερωτηθείς για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην Κρήτη, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι «έχει εκπλαγεί ότι περιοχές της Ελλάδας έχουν μείνει στον 19ο αιώνα». Πιο συγκεκριμένα για το θέμα της οπλοκατοχής ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «του αρέσει το αμερικανικό μοντέλο». «Μου αρέσει η ιδέα της αυτοπροστασίας, δεν είμαι κατά. Δεν είναι αυτό που γίνεται στην Κρήτη. Εκεί είναι παράνομα τα όπλα. Στις ΗΠΑ το θέμα της οπλοκατοχής είναι τεράστιο, σε κάθε εκλογές παίζει ρόλο. Ακόμα και οι Δημοκρατικοί πρόεδροι που ήταν αντίθετοι, όταν κυβέρνησαν δεν τόλμησαν να την ακουμπήσουν», επεσήμανε.
«Η Ευρώπη έχει άλλη κουλτούρα», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης. «Μου αρέσει γενικά οι άνθρωποι να είναι αξιόμαχοι και να μπορούν να υπερασπιστούν την ελευθερία τους. Μου αρέσει οι άνθρωποι να είναι αξιόμαχοι, μου αρέσει η ελευθερία πάρα πολύ. Και η ελευθερία χρήζει υπερασπίσεως», τονίζοντας ότι αυτό είναι η προσωπική του γνώμη και όχι θέση της κυβέρνησης. «Στη ΝΔ ευτυχώς δεν είμαστε σταλινικό κόμμα, μπορούμε να έχουμε και προσωπικές απόψεις, μας επιτρέπεται αυτό», συμπλήρωσε.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος