Παρέμβαση του Δήμου Πατρέων για τους 113 μετανάστες

Επίσκεψη αλληλεγγύης πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, προς τους 113 μετανάστες που κινδύνεψαν χθες να πνιγούν, ανοιχτά των Παξών, μέσα σε ακυβέρνητο, δουλεμπορικό σκάφος.

Τους 113 υποδέχτηκαν νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Πάτρας, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μελάς και Διονύσης Πλέσσας.

Παρέμβαση του Δήμου Πατρέων για τους 113 μετανάστεςΗ Δημοτική Αρχή σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους μετανάστες, που νηστικοί, ξυπόλητοι και καταπονημένοι, έφτασαν στην πόλη μας.
Πρόκειται για ανθρώπους ξεριζωμένους από την πατρίδα τους, εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολεμικών επιχειρήσεων των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, διαβεβαίωσε τους μετανάστες και τις κρατικές υπηρεσίες που εμπλέκονται, ότι οι υπηρεσίες και οι δομές του Δήμου, τίθενται στη διάθεσή τους και είναι σε ετοιμότητα, για να στηρίξουν έμπρακτα και να παράσχουν τα είδη πρώτης ανάγκης”.

Παρέμβαση του Δήμου Πατρέων για τους 113 μετανάστεςΟ Δήμαρχος Πατρέων, δήλωσε: «Χθες το βράδυ ενημερωθήκαμε για τους 113 μετανάστες – πρόσφυγες, που κινδύνεψαν ανοιχτά των Παξών και από εκείνη την ώρα, είμαστε σε επικοινωνία με την διοίκηση του Ο.Λ.ΠΑ., για να δούμε με ποιον τρόπο θα βοηθήσουμε. Έχουμε αυτή τη στιγμή έναν πόλεμο οικονομικό και φυσικό, που δημιουργεί θύματα.

Αυτά τα θύματα ήρθαν στην πόλη μας κι εμείς ως Δήμος ήρθαμε να δώσουμε τη βοήθειά μας, για να είναι η σύντομη διαμονή τους εδώ, κάτω από ανθρώπινες συνθήκες. Περιμένουμε και από την κυβέρνηση να πάρει τις πρωτοβουλίες που πρέπει και να κάνει το χρέος της. Όλα αυτά τα προβλήματα έχουν αιτία και δεν είναι άλλη, από το ότι κάποιοι που θέλουν να πλουτίσουν, δημιουργούν εκρηκτικά προβλήματα, οδηγώντας ανθρώπινες ψυχές στην προσφυγιά.

Άρα πρέπει να δούμε το πρόβλημα στη ρίζα του και να τονίσουμε για μια ακόμα φορά, εδώ από την Πάτρα, που σήμερα είναι χώρος υποδοχής των μεταναστών – προσφύγων, ότι πρέπει να πάνε στις χώρες προορισμού τους, στις χώρες για τις οποίες ξεκίνησαν από τις πατρίδες τους, αφού ο τελικός τους προορισμός, δεν ήταν η Ελλάδα. Όσο καιρό όμως μείνουν στη χώρα μας, πρέπει να ζουν σε χώρους αξιοπρεπείς και με ανθρώπινες συνθήκες».

Παρέμβαση του Δήμου Πατρέων για τους 113 μετανάστεςΣε σχετική ανακοίνωση του Δήμου τονίζεται: “Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Πατρέων δεν έχει στην κατοχή του χώρους κατάλληλους που μπορεί να εγκατασταθούν προσωρινά και με ανθρώπινες συνθήκες πρόσφυγες και μετανάστες. Παρόλα αυτά πρότεινε να διαθέσει για μία ή δύο ημέρες τους κλειστούς χώρους του Παμπελοποννησιακού Σταδίου για να φιλοξενηθούν οι 113 πρόσφυγες, καθώς επίσης και να τους προσφέρει φαγητό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Επίσης πρότεινε, εάν η προσωρινή παραμονή τους εξελιχθεί σε πολυήμερη, να ενοικιαστεί, με χρήματα του Δήμου, ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία θα διασφαλίζει ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης και διατροφή”.


Σχετική είδηση από την ΕΡΤ Πάτρας: Καταπονημένοι και πεινασμένοι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος