Η Ελλάδα δεν συμμετέχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στον πόλεμο και δεν έχει καμία πρόθεση να εμπλακεί», ξεκαθάρισε η Υφυπ. Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, από το βήμα της Βουλής. Η κα Παπαδοπουλου επεσήμανε πως η συνδρομή της χώρας μας «στην Κύπρο έχει αμιγώς προληπτικό χαρακτήρα και είναι απολύτως αναγκαία, με δεδομένες και τις απειλές που έχει δεχθεί η Μεγαλόνησος» ενώ χαρακτήρισε την «κατάσταση επί του πεδίου πολύ σύνθετη και δύσκολη».
Η Υφυπ. Εξωτερικών τόνισε πως «η Ελλάδα είναι σταθερά υπέρ του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και εφαρμόζει εξωτερική πολιτική αρχών, ενώ στο πλαίσιο της θητείας της ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ακολουθεί πιστά το τρίπτυχο: Διάλογος, Διπλωματία, Δημοκρατία». «Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της διπλωματικής οδού και της ταχείας αποκλιμάκωσης», κατέληξε η κα Παπαδοπούλου.
Νωρίτερα, ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Αλέξανδρος Καζαμίας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ασαφείς» και «γενικόλογες» διακηρύξεις περί σεβασμού του διεθνούς Δικαίου. «Δεν υπάρχει σαφής καταδίκη του πολέμου, κινδυνεύουμε να εμπλέξουμε την Κύπρο στη ζώνη του πολέμου», ανέφερε ο ίδιος και αναρωτήθηκε «Τι εννοεί ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση όταν μιλάει για αποκλιμάκωση του πόλεμου; Θέλει λίγο πόλεμο και πόσο πόλεμο θέλει;».
Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος