Πάνω από 700 οι νεκροί από τις συγκρούσεις στο νότιο τμήμα της Συρίας, σύμφωνα με ΜΚΟ

Οι συγκρούσεις στη νότια Συρία έχουν στοιχίσει τη ζωή από την Κυριακή σε 718 ανθρώπους, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως διευκρίνισε η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση, μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 391 Δρούζοι, εκ των οποίων 146 μαχητές και 245 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 165 “που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από μέλη (των δυνάμεων) που υπάγονται στα υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών” τις πρώτες ημέρες των συγκρούσεων.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται επίσης 287 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας και 21 σουνίτες Βεδουίνοι μαχητές, εκτός από τρεις αμάχους που “εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από Δρούζους μαχητές”, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική αυτή οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία αλλά διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.

Εξάλλου 15 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η συριακή κυβέρνηση και το Ισραήλ συμφώνησαν χθες, Παρασκευή, σε κατάπαυση του πυρός υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, αλλά εξακολουθούν να σημειώνονται συγκρούσεις ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες τοπικών φυλών και Δρούζους στην είσοδο της πόλης Σουέιντα, στη νότια Συρία, όπου η βία έχει προκαλέσει επίσης τον εκτοπισμό χιλιάδων ανθρώπων εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο μεταβατικός πρόεδρος της Συρίας Άχμαντ αλ Σάρα “αποδέχθηκαν κατάπαυση του πυρός”, ανακοίνωσε ο Τομ Μπάρακ, ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία και ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία, δύο ημέρες μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Δαμασκό.

“Καλούμε τους Δρούζους, τους Βεδουίνους και τους σουνίτες να καταθέσουν τα όπλα τους και μαζί με τις άλλες μειονότητες να οικοδομήσουν μια νέα και ενωμένη συριακή ταυτότητα”, σημείωσε ο Μπάρακ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Η συριακή προεδρία επιβεβαίωσε παράλληλα χθες ότι εργάζεται για την αποστολή μιας “ειδικής δύναμης” στην περιοχή της Σουέιντα, στην οποία η πλειονότητα των κατοίκων είναι Δρούζοι, από την οποία είχε αποσύρει τους στρατιώτες της την προηγούμενη ημέρα υπό τις πιέσεις του Ισραήλ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος