Πανδημία: Αυστηρότερα τα μέτρα για είσοδο των ταξιδιωτών στην Ελβετία

Πιο δύσκολο και ακριβότερο γίνεται από σήμερα το ταξίδι στην Ελβετία κυρίως για όλους εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί η αναρρώσει από κορονοϊό καθώς με απόφαση της κυβέρνησης τίθεται σε εφαρμογή διάταξη που προβλέπει υποχρέωση επίδειξης αρνητικού τεστ κατά την είσοδο αλλά και υποχρεωτική διεξαγωγή ενός δεύτερου τεστ μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Συγκεκριμένα από σήμερα Δευτέρα, όλοι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν αναρρώσει πρέπει κατά την είσοδό τους στην Ελβετία να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ αντιγόνου ή PCR. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το μέσο μεταφοράς καθώς επίσης για όσους διέρχονται των συνόρων με τα πόδια ή ποδήλατο. Τέσσερις έως επτά ημέρες μετά την είσοδο τους, τα άτομα που εισήλθαν με αρνητικό τεστ θα πρέπει να υποβληθούν σε νέα εξέταση έναντι αμοιβής και το αποτέλεσμα πρέπει να σταλεί στο αρμόδιο καντόνι. Το υποχρεωτικό τεστ για αυτά τα άτομα ισχύει επίσης ανεξάρτητα από τη χώρα από την οποία προέρχονται, ενώ μέχρι σήμερα το τεστ ήταν υποχρεωτικό μόνο για όσους ταξίδευαν αεροπορικώς.

Παράλληλα όλα τα άτομα που εισέρχονται στη χώρα, είτε έχουν εμβολιαστεί, αναρρώσει ή διαθέτουν αρνητικό τεστ, θα πρέπει να συμπληρώσουν μια ηλεκτρονική φόρμα εντοπισμού επιβατών. Αυτό θα επιτρέψει στα καντόνια να ελέγξουν με τυχαία δειγματοληψία εάν πράγματι, τα άτομα που εισήλθαν στην χώρα με αρνητικό τεστ πραγματοποίησαν και το δεύτερο υποχρεωτικό τεστ. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας  της Ελβετίας τα έντυπα εντοπισμού επιβατών φυλάσσονται για 14 ημέρες.

Ωστόσο, υπάρχουν και εξαιρέσεις όσον αφορά την διεξαγωγή των τεστ και της συμπλήρωσης της σχετικής φόρμας εντοπισμού επιβατών. Εξαιρούνται έτσι οι διασυνοριακοί εργαζόμενοι, ταξιδιώτες που δεν κάνουν ενδιάμεσο σταθμό στην Ελβετία, άτομα που μεταφέρουν αγαθά, καθώς και παιδιά και έφηβοι ηλικίας κάτω των 16 ετών.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος