Παλαιστίνιος εκπρόσωπος στη Χάγη: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την ανθρωπιστική βοήθεια ως όπλο πολέμου

Ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ότι το Ισραήλ εμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους ως όπλο πολέμου.

Ο ανώτατος Παλαιστίνιος αξιωματούχος Άμαρ Χιτζάζι, που είναι Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ολλανδία, είπε ότι σχεδόν κανένας Παλαιστίνιος δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό και ότι οι αποθήκες ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ είναι άδειες. Το δικαστήριο ξεκίνησε πενθήμερες ακροάσεις για να εξετάσει τις νομικές υποχρεώσεις του Ισραήλ να παρέχει πόρους στη Λωρίδα της Γάζας και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Ο ΟΗΕ και η UNRWA θα έπρεπε να δικάζονται, όχι το Ισραήλ»

Το Ισραήλ υπέβαλε γραπτή υπεράσπιση. Ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντεον Σαάρ υποστήριξε ότι ο ΟΗΕ και η UNRWA θα έπρεπε να δικαστούν, όχι το Ισραήλ. Περιέγραψε την UNRWA ως μια οργάνωση μολυσμένη με τρομοκράτες της Χαμάς.
Ο οργανισμός διατηρεί την αμεροληψία του.

Μετάφραση: Μικαέλα Λαμπρινίδου

Πηγή: rador.ro

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος