Π.Ο.Υ: Υψηλός ο Παγκόσμιος Κίνδυνος από την παραλλαγή Ομικρον. Τα 4 κρίσιμα ερωτήματα

Προειδοποίηση ότι ο συνολικός παγκόσμιος κίνδυνος από την παραλλαγή Όμικρον είναι πολύ υψηλός απηύθυνε σήμερα για άλλη μια φορά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε τεχνικό έγγραφο που έδωσε στην δημοσιότητα.

Όπως τονίζει, τα τρέχοντα δεδομένα δείχνουν ότι η Όμικρον έχει σημαντικό πλεονέκτημα ανάπτυξης έναντι της Δέλτα, οδηγώντας την σε ταχεία εξάπλωση στην κοινότητα. Η ταχεία αυτή αύξηση των κρουσμάτων εκτιμάται από τον ΠΟΥ, ότι θα οδηγήσει σε αύξηση των νοσηλειών, μπορεί να δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και να οδηγήσει σε σημαντική νοσηρότητα, ιδιαίτερα σε ευάλωτους πληθυσμούς.

Η συνολική  απειλή  που προσδιορίζεται από την παραλλαγή Όμικρον εξαρτάται, όπως σημειώνεται σε μεγάλο βαθμό  από τέσσερα βασικά ερωτήματα για τα οποία θα πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα ε πόσο μεταδοτική είναι η παραλλαγή, πόσο καλά προστατεύουν τα εμβόλια και η προηγούμενη μόλυνση από μια νεα μόλυνση, μετάδοση, κλινική ασθένεια και θάνατο, πόσο μολυσματική είναι η παραλλαγή σε σύγκριση με άλλες παραλλαγές. και πώς οι πληθυσμοί κατανοούν αυτές τις δυναμικές, αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και ακολουθούν μέτρα ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων δημόσιας υγείας και κοινωνικών μέτρων.

Αυτή η  παγκόσμια εκτίμηση κινδύνου  και  οι συμβουλές για τη δημόσια υγεία βασίζονται στα καλύτερα διαθέσιμα στοιχεία  και θα ενημερώνονται συχνά καθώς θα είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με αυτά τα βασικά ερωτήματα καταλήγει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Υπενθυμίζεται πως στις 26 Νοεμβρίου 2021, ο  ΠΟΥ όρισε την παραλλαγή B.1.1.529 ως παραλλαγή ανησυχίας μετά από οδηγία και συμβουλές της Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας του ΠΟΥ για την εξέλιξη  του ιού και η παραλλαγή ονομάστηκε μια εξαιρετικά αποκλίνουσα παραλλαγή με μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων, συμπεριλαμβανομένων 26-32 μεταλλάξεων στην ακίδα πρωτεΐνης μερικές από τις οποίες ήταν πιθανό να σχετίζονται με δυναμικό διαφυγής του χυμικού ανοσοποιητικού και υψηλότερη μεταδοτικότητα.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος