Π.Ο.Ε.Μ.: “Όχι χρήματα μεταλλεργατών στη χοάνη του Υπερταμείου”

“Αγωνιστικά και  Νομικά  θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας  με κάθε τρόπο, δεν μπορούμε να αφήσουμε τα χρήματα των μεταλλεργατών να εξαφανιστούν στη χοάνη  του Υπερταμείου”, επισημαίνει η πανελλήνια ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων μετάλλου (ΠΟΕΜ), αναφερόμενη στην υπερψήφιση του Υπερταμείου από τη Βουλή.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία: “Η ψήφιση από την κυβερνητική πλειοψηφία  του πολυνομοσχεδίου  με την διαδικασία του κατεπείγοντος, μεταβιβάζει εταιρείες  στρατηγικής σημασίας και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στο Υπερταμείο  ιδιωτικοποιήσεων με σκοπό την ιδιωτικοποίησή τους.

Η  κυβερνητική πλειοψηφία με υποκρισία και ψεύδη, θα στερήσει από τα λαϊκά ιδιαίτερα στρώματα, που έχουν ήδη πληγεί ανεπανόρθωτα όλα αυτά τα χρόνια, βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό.

Επίσης μεταβιβάζονται  επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την εθνική άμυνα της χώρας μας, με σκοπό να πωληθούν σε ξένους επενδυτές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την Άμυνα της χώρας”.

Τέλος η ΠΟΕΜ σημειώνει ότι: “Η δημιουργία του Υπερταμείου ΕΦΚΑ, το οποίο ξεκινά την  ύπαρξη του με έλλειμμα 2,8 δις ευρώ και στο οποίο μεταφέρονται όλα τα αποθεματικά των Ταμείων, όχι μόνο δεν θα λύσει το ασφαλιστικό όπως επαίρεται ο Υπουργός Εργασίας κ.Κατρούγκαλος, πώς άλλωστε θα ήταν δυνατόν, ελλειμματικό από την σύσταση του Ταμείο να λύσει το πρόβλημα; έστω και αν θα έχει  ληστέψει τα αποθεματικά, δηλαδή τα χρήματα των ασφαλισμένων και τα περιουσιακά στοιχεία των Ταμείων.

Το ξεκάθαρο αποτέλεσμα θα είναι, περαιτέρω μειώσεις των κύριων συντάξεων, ουσιαστική εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος