Είναι απαράδεκτο η Ευρωπαϊκή Ένωση να αφαιρεί από την Ουγγαρία το δικαίωμά της να προστατεύει τα σύνορά της, δήλωσε τη Δευτέρα στο κοινοβούλιο της χώρας του ο Βίκτορ Όρμπαν, ασκώντας κριτική σε πρόταση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ για ενίσχυση της συνοριακής υπηρεσίας Frontex.
«Είναι καλοδεχούμενο που αντί για τις (μεταναστευτικές) ποσοστώσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση τελικά στρέφει την προσοχή της στην προστασία των συνόρων», είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός: «Ωστόσο δεν είναι σωστό να μας αφαιρείται το δικαίωμά μας να προστατεύσουμε τα σύνορα, και οι Βρυξέλλες να θέλουν να αναλάβουν αυτές την ευθύνη».
Όπως είπε, αυτή είναι η στάση που θα τηρήσει στη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ στο Σάλτσμπουργκ αργότερα αυτή την εβδομάδα.
Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος