Ολλανδία: Επέστρεψαν σώες στο καταφύγιο τους οι δύο τίγρεις της Βεγγάλης

Λίγες μόνο ώρες κράτησε η ελευθερία για δύο τίγρεις της Βεγγάλης, οι οποίες το έσκασαν το πρωί από το καταφύγιο αιλουροειδών στην κοινότητα Ολντέμπερκουπ, της βόρειας Ολλανδίας για να κάνουν τη βόλτα τους στην περιοχή. Οι δύο τίγρεις, ο Ράτζα και ο Δελχί, επέστρεψαν στα κλουβιά τους κοιμισμένες, αφού ο κτηνίατρος που συμμετείχε στην επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους κατάφερε τελικά, μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, να τις ναρκώσει ρίχνοντάς τους αναισθητικά βέλη.

Αφού διαπίστωσαν ότι τα αιλουροειδή το είχαν ρίξει στον ύπνο και δεν αποτελούσαν πλέον κίνδυνο, οι αστυνομικοί τα μετέφεραν πίσω στο καταφύγιο.

Η κάθε τίγρης ζυγίζει περί τα 150 κιλά και χρειάστηκε να κινητοποιηθούν πολλοί άνδρες για να τις σηκώσουν με ασφάλεια.

Οι τίγρεις περιφέρονταν για περίπου τέσσερις ώρες σε μια δασώση περιοχή που αποτελεί μέρος του καταφυγίου, όμως υπήρχε κίνδυνος να περάσουν και τον τελευταίο φράχτη και να φτάσουν στην κοινότητα.

Ο δήμαρχος Χάρι Οούστερμαν διαβεβαίωσε πάντως, ότι κανείς από τους κατοίκους δεν διέτρεξε κίνδυνο και πως όλοι είχαν προειδοποιηθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους, για παν ενδεχόμενο.

Ο Ράτζα και ο Δελχί προέρχονταν από έναν ιδιωτικό ζωολογικό κήπο της Γερμανίας, ο ιδιοκτήτης του οποίου αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες και δεν ήταν πλέον σε θέση να φροντίζει τις τίγρεις του.

Πηγή: ΑΜΠΕ/ΜΠΕ
Φωτό Αρχείου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος