Οκτώ νεκροί από ρωσικό σφυροκόπημα σε Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις με πυραύλους και drone – Τρία παιδιά μεταξύ των θυμάτων

Ρωσικοί πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν κατοικίες και μη στρατιωτικές υποδομές στο Κίεβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (07/10), προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν το πρωί μετά την προειδοποίηση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην πλατφόρμα X ότι η Ρωσία προετοίμαζε ένα μαζικό πλήγμα.

Στη πόλη Πριλούκι του βορρά, στην περιφέρεια Τσερνιχίβ, πύραυλος έπληξε πολυκατοικία και υπήρξαν αναφορές για νεκρούς και τραυματίες, δήλωσε ο Βιατσεσλάβ Τσάους, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης. Στο σημείο έσπευσαν όλες οι υπηρεσίες και βρισκόταν σε εξέλιξη η απομάκρυνση των συντριμμιών.

Εικόνα από το Κίεβο. (REUTERS)

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες της Κρατικής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών. Ο Τσάους δημοσίευσε φωτογραφίες που έδειχναν τη μία είσοδο της πολυκατοικίας μερικώς κατεστραμμένη.

Στο Κίεβο, βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν την πρωτεύουσα -με εκρήξεις να ακούγονται σε όλο το κέντρο της πόλης γύρω στις 3 π.μ.- και δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση της πόλης.

Πύραυλος έπληξε κτήριο μη οικιστικής χρήσης στην περιοχή Ποντίλσκι του Κιέβου προκαλώντας πυρκαγιά, ενώ άλλο πλήγμα προκάλεσε φωτιά σε συγκρότημα γκαράζ στην περιοχή Νταρνίτσκι όπου η πυρκαγιά κατασβέστηκε και συντρίμμια έπεσαν επίσης σε κοντινό ανοιχτό χώρο ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση.

Ο Τιμούρ Τκατσένκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας Κιέβου, δήλωσε ότι και η ευρύτερη περιοχή του Κιέβου δέχθηκε συνδυαστική επίθεση με drones και βαλλιστικούς πυραύλους. Στην περιοχή Ομπούχιβ, υπέστησαν ζημιές τρεις εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης, πρόσθεσε.

Στο Κρεμεντσούκ, στην περιφέρεια Πολτάβα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν, δήλωσε ο Βιτάλι Ντιακίβνιτς, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση διάσωσης συνεχιζόταν.

«Ακριβώς σε αυτό ποντάρει ο εχθρός: στο να φοβόμαστε να κοιμηθούμε. Στο να αφήνουμε τα παιδιά μας να βγαίνουν από το οπτικό μας πεδίο. Στο να σχεδιάζουμε οτιδήποτε. Ώστε όλοι να σκέφτονται: την επόμενη φορά μπορεί να είναι η δική μου διεύθυνση», δήλωσε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο στρατός πραγματοποίησε μαζικό πλήγμα κατά τη διάρκεια της νύχτας, στοχεύοντας βιομηχανικές εγκαταστάσεις που εμπλέκονται στην παραγωγή και αποθήκευση πυραύλων και drones τύπου Flamingo σε όλη την Ουκρανία. Το πρακτορείο Associated Press δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τον ισχυρισμό αυτό. Οι ρωσικές δυνάμεις πλήττουν συχνά κατοικημένες περιοχές, δίκτυα ηλεκτροδότησης και πολιτικές υποδομές σε ολόκληρη την Ουκρανία, παρά τους ισχυρισμούς της Μόσχας ότι στοχεύει αποκλειστικά στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Ανακοινώθηκε ότι η επίθεση είχε στόχο εγκαταστάσεις στο Κίεβο και την περιφέρειά του, καθώς και στις περιφέρειες Τσερνιχίφ, Κιροβοχράντ, Ντνιπροπετρόφσκ, Πολτάβα και Χάρκοβο. Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι επλήγησαν λιμενικές εγκαταστάσεις και μονάδες επισκευής πλοίων στην περιφέρεια της Οδησσού, καθώς και πλοία που μετέφεραν φορτία για τον ουκρανικό στρατό.

Πηγή: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος