ΓΕΝΟΠ: Υπόθεση περικοπής της έκπτωσης στο τιμολόγιο ρεύματος – Στις 29/11/2022 στο ΣτΕ

Με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΚΗΕ αναφέρεται στο ζήτημα της περικοπής της έκπτωσης του ειδικού τιμολογίου ΓΠ του προσωπικού και των συνταξιούχων της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Όπως είναι γνωστό είχε οριστεί για τη δικάσιμο της Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2020 η συζήτηση, ενώπιον του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αίτηση της υπ’ αριθ. Ε918/2020 ακύρωσης της ΓΕΝΟΠ/ΚΗΕ και της ΠΟΣ/ΔΕΗ, για το ζήτημα της περικοπής της έκπτωσης του ειδικού τιμολογίου ΓΠ του προσωπικού και των συνταξιούχων της ΔΕΗ.

Στο αναλυτικό δικόγραφο της αίτησης ακύρωσης καθώς και στο δικόγραφο προσθέτων λόγων που καταθέσαμε ενώπιον του ΣτΕ προβάλλονται με πλήρη τεκμηρίωση λόγοι ακύρωσης της απόφασης για την περικοπή της έκπτωσης στο τιμολόγιο ρεύματος.

Όπως έχουμε ήδη σημειώσει η απόφαση της Κυβέρνησης να περικοπεί η συγκεκριμένη έκπτωση είναι αντισυνταγματική, ως ευθέως αντίθετη στην κατοχυρωμένη στο Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ αρχή της συλλογικής αυτονομίας (άρθρο 22 παράγραφος 2 Συντάγματος και άρθρο 11 της ΕΣΔΑ).

Με τον τρόπο αυτό και με παράνομες μονομερείς ενέργειες από την πλευρά του Κράτους και, κατ’ επέκταση, της ΔΕΗ (που προχώρησε στην περικοπή με απόφαση του ΔΣ της) ανετράπησαν συμφωνημένοι με ΣΣΕ όροι εργασίας.

Στους ανωτέρω βάσιμους ισχυρισμούς μας σχετικά με τον παράνομο και αντισυνταγματικό χαρακτήρα της ανωτέρω απόφασης περικοπής της έκπτωσης του ειδικού τιμολογίου, η ΔΕΗ δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα, μη προσκομίζοντας στο ΣτΕ φάκελο απόψεων και στοιχείων, ως όφειλε και παρά το γεγονός ότι είχε διαταχθεί προς τούτο από το Δικαστήριο.

Ως αποτέλεσμα, δυστυχώς, το Δικαστήριο αναβάλει από τότε τη συζήτηση της υπόθεσης για:

1η αναβολή για τη δικάσιμο της 16/03/2021

2η αναβολή για τη δικάσιμο της 26/10/2021

3η αναβολή για τη δικάσιμο της 15/02/2022

4η αναβολή για τη δικάσιμο της 21/06/2022

5η αναβολή για τη δικάσιμο της 29/11/2022

και πλέον αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απόψεις της ΔΕΗ για το ζήτημα. Εξυπακούεται ότι η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να προσκομίσει τα απαιτούμενα στοιχεία στο Δικαστήριο, εκτός και αν αδιαφορεί για τις κυρώσεις.

Επειδή η αγωνία των συναδέλφων παρατείνεται, ας ελπίσουμε ότι η Ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη θα προχωρήσει στην εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης κατά τη δικάσιμο της 29/11/2022».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος