ΥΠΟΙΚ: Νέα εποχή για τη Λάρκο – Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD HOLDINGS προτιμητέος επενδυτής

Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τη μεταβίβαση εργοστασίων και μεταλλείων της Λάρκο. Στους δυο διαγωνισμούς που διεξήχθησαν παράλληλα προτιμητέος επενδυτής αναδείχθηκε η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - AD HOLDINGS.

Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τη μεταβίβαση εργοστασίων και μεταλλείων της Λάρκο. Στους δυο διαγωνισμούς που διεξήχθησαν παράλληλα προτιμητέος επενδυτής αναδείχθηκε η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD HOLDINGS.

Τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ανακοίνωση τους σήμερα Πέμπτη 2/2, αναφέρουν ότι μετά από 3 χρόνια έγινε ένα καθοριστικό βήμα για την αντιμετώπιση  των χρόνιων προβλημάτων της εταιρείας.  

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας  τόνισε πως με την υλοποίηση των απαραίτητων επενδύσεων και την αλλαγή του μοντέλου παραγωγικής δραστηριότητας και λειτουργίας από τον ιδιώτη επενδυτή, επιδιώκεται να διασφαλιστεί η συνέχιση και βιώσιμη ανάπτυξη της σημαντικής αυτής μεταλλευτικής και μεταλλουργικής δραστηριότητας για τη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανέφερε ότι με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, δίνουμε μια ανάσα ζωής  σε μια από τις σημαντικότερες μεταλλουργικές δραστηριότητες στην Ελλάδα. Έτσι, συνεχίζεται η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας και επιβεβαιώνεται η πολιτική μας επιλογή, που είναι να στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική οικονομία.

Οι διαγωνισμοί διεξήχθησαν παράλληλα από το ΤΑΙΠΕΔ, για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, και την Ειδική Διαχείριση της ΛΑΡΚΟ, για τη μεταβίβαση, αφενός, του εργοστασίου και των μεταλλείων Λάρυμνας, και αφετέρου, των μεταλλείων Εύβοιας και Καστοριάς.

 Για την ολοκλήρωση υπογραφής των σχετικών συμβάσεων απαιτείται στη συνέχεια η γνωμοδότηση επί της σύμβασης μίσθωσης των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και ο έλεγχος της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να ακολουθήσει η κύρωση της υπογραφείσας σύμβασης από τη Βουλή των Ελλήνων.

Τα δύο υπουργεία επισημαίνουν ότι, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ήδη διανύεται το δεύτερο εξάμηνο υποχρέωσης καταβολής από την Ελληνική Δημοκρατία προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματικής ποινής ύψους Euro4,4 εκατ. (ανά εξάμηνο καθυστέρησης), καθώς και κατ’ αποκοπήν ποσού ύψους Euro5,5 εκατ., περί μη συμμόρφωσης της Ελληνικής Δημοκρατίας ως προς την εφαρμογή σχετικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2014 περί ανάκτησης παράνομων κρατικών ενισχύσεων προς την εταιρεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος