Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,28%, στα 97,31 εκατ. ευρώ ο τζίρος

Με μικρή άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να αφομοιώνει τα νέα επίπεδα, μετά τη χθεσινή ισχυρή άνοδο.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.238,76 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,28%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.240,61 μονάδες (+0,43%) και κατώτερη τιμή στις 1.231,29 μονάδες (-0,32%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 97,31 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 23.478.819 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,23%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,31%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Lamda (+2,78%), της Quest (+2,45%), της Σαράντης (+2,21%), της ΓΕΚ (+1,63%) και της Τέρνα Ενεργειακή (+1,51%)

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Motor Oil (-3,66%), της Elvalhalcor (-1,97%), της Aegean Airlines (-1,19%) και του ΟΛΠ (-1,14%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (+2,15%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,57%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες του Πετρελαίου (-2,66%) και της Υγείας (-1,09%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 5.274.914 και 4.627.383 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 14,12 εκατ. ευρώ και η Μυτιληναίος με 10,45 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 65 μετοχές, 43 πτωτικά και 13 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Μαθιός Πυρίμαχα +12,04% και Mevaco +6,11%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ικτίνος -7,60% και Frigoglass -7,00%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος