Vodafone: Περικόπτει 11.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως μέσα στην επόμενη τριετία

Τα σχέδια της να καταργήσει 11.000 θέσεις εργασίας στη Vodafone παγκοσμίως τα επόμενα τρία χρόνια αποκάλυψε η νέα διευθύνουσα σύμβουλος του βρετανικού κολοσσού τηλεπικοινωνιών Margherita Della Valle.

«Οι επιδόσεις μας δεν ήταν αρκετά καλές. Για να υπάρξει συνέπεια στην απόδοσή μας η Vodafone πρέπει να αλλάξει», ανέφερε η Della Valle σε δήλωσή της, σημειώντας πως επιδιώκει έναν «απλούστερο» οργανισμό.

«Θα απλοποιήσουμε τον οργανισμό μας, περιορίζοντας την πολυπλοκότητα για να ανακτήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας», πρόσθεσε η Della Valle, η οποία διορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλος σε μόνιμη βάση στις αρχές Μαΐου μετά από πέντε μήνες ως προσωρινή επικεφαλής.

Ο προκάτοχός της Nick Read παραιτήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου μετά από μια τετραετή θητεία που σημαδεύτηκε από την απότομη πτώση της τιμής της μετοχής της εταιρείας.

Έφυγε με τη Vodafone να βρίσκεται σε συζητήσεις για τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων της στο Ηνωμένο Βασίλειο με την ανταγωνίστρια Three UK, η οποία ανήκει στην CK Hutchison με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι μια συμφωνία αξίας 15 δισεκατομμυρίων λιρών (18,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων) βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της.

Πηγή AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος