Vestager: Εκπληκτικά τα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας

Στα βήματα προόδου που έχει κάνει η ελληνική οικονομία, τα οποία μάλιστα χαρακτήρισε «εκπληκτικά», αναφέρθηκε η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Margrethe Vestager, σε δηλώσεις της μετά την συνάντηση που είχε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα.

«Οι Έλληνες θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από τα επιτεύγματα στο μέτωπο της οικονομίας, τα οποία είναι αποτέλεσμα των επίπονων θυσιών των πολιτών τα προηγούμενα χρόνια, σημείωσε η κ. Vestager υπογραμμίζοντας ότι αυτά αναγνωρίζονται πλέον από όλους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην “υπευθυνότητα ” που επέδειξε η κυβέρνηση στην άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής.

Σημείωσε πάντως ότι «δεν υπάρχουν εγγυήσεις σε έναν κόσμο γεμάτο αβεβαιότητες» αναφερόμενη στις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και την κλιματική αλλαγή.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών ευχαρίστησε την κυρία Vestager για την συμβολή της στην αποτελεσματική στήριξη της ελληνικής οικονομίας, για το προσωρινό πλαίσιο ενισχύσεων. «Δυνάμει αυτού, οι ελληνικές αρχές έχουν, ήδη, θεσπίσει περί τα 70 μέτρα κρατικών ενισχύσεων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 22 δισ. ευρώ» τόνισε.

«Η ελληνική οικονομία επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και ισχυρή δυναμική, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που την κατατάσσουν, βραχυπρόθεσμα και μεσομακροπρόθεσμα, στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ευρωζώνης» ανέφερε ο κ.Σταϊκούρας.

Υπογράμμισε πως «η Ελλάδα πέτυχε την έξοδό της από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας» και «12 αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας τα 3 τελευταία χρόνια, που τη φέρνουν ένα μόλις «σκαλοπάτι» πριν από την επενδυτική βαθμίδα. Δηλαδή πριν από την κατάκτηση και του τελευταίου μεγάλου στόχου αυτής της τετραετίας, ο οποίος έχει τεθεί για το 2023 και αναμένεται να επιτευχθεί» συμπλήρωσε.

O κ.Σταϊκούρας τόνισε ότι θα συνεχίσει «με εντατικούς ρυθμούς, την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης, κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, χρόνιων προβλημάτων εταιρειών του Δημοσίου, όπως είναι η ΛΑΡΚΟ, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, η ΕΛΒΟ, η ΕΑΒ».

Υπενθύμισε τέλος ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έχουν ενταχθεί ήδη 230 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 10,2 δισ. ευρώ, που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του «Ελλάδα 2.0».

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος