Β. Κικίλιας στο Reuters: Η τουριστική περίοδος θα ξεκινήσει επίσημα τον Μάρτιο

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού δήλωσε σήμερα ότι η τουριστική περίοδος θα ξεκινήσει επίσημα τον Μάρτιο, νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές, και ότι υπάρχουν «θετικές ενδείξεις» για ένα καλό καλοκαίρι φέτος.

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μεγάλη δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό το 2022», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. «Μεγάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες, μεγάλες αεροπορικές εταιρίες, θέλουν να παρατείνουν την περίοδο (από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο)».

«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για τον ελληνικό τουρισμό», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters. Ο κ. Κικίλιας αρνήθηκε να δώσει κάποια πρόβλεψη για τη φετινή χρονιά, λέγοντας μόνο ότι θα είναι καλύτερη από το 2021.

Η Ελλάδα ξεπέρασε τον στόχο της για τα έσοδα το 2021, το οποίο ο υπουργός επικαλέστηκε «ως θετική ένδειξη για αισιοδοξία». Ο ίδιος υπογράμμισε στο βρετανικό πρακτορείο πως «η θερινή σεζόν ξεκινά για εμάς φέτος την 1η Μαρτίου» και πως υπάρχει ήδη ζήτηση για ταξίδια.

«Ύστερα από την τεράστια κρίση της παγκόσμιας δημόσιας υγείας, ο κόσμος τείνει να θέλει να ταξιδέψει, να απολαύσει τις διακοπές του, να ξοδέψει χρήματα και νομίζω ότι η Ελλάδα είναι σε ευνοϊκή θέση εκκίνησης», δήλωσε ο έλληνας υπουργός.

«Ναι, η πανδημία συνεχίζει να υπάρχει αλλά έχουμε τα όπλα να την αντιμετωπίσουμε: εμβολιασμός, νέα φάρμακα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος