Τζ. Πάουελ (Fed): Μειώσεις επιτοκίων αργότερα το 2024 – Η πρόοδος στο μέτωπο του πληθωρισμού δεν είναι διασφαλισμένη

Η Kεντρική Tράπεζα των ΗΠΑ αναμένει μείωση επιτοκίων αργότερα το 2024, τόνισε στην ομιλία του στο Κογκρέσο ο Τζερόμ Πάουελ, επισημαίνοντας ωστόσο πως η πρόοδος στη μάχη κατά του πληθωρισμού δεν είναι εξασφαλισμένη.

«Πιστεύουμε ότι το επιτόκιό μας έχει φτάσει πιθανότατα στην κορύφωσή του γι’ αυτόν τον κύκλο σύσφιξης», δήλωσε ο Πάουελ.

«Αν η οικονομία εξελιχθεί όπως αναμένεται, θα είναι πιθανότατα κατάλληλο να αρχίσουμε να χαλαρώνουμε τη νομισματική πολιτική κάποια στιγμή αργότερα φέτος», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Fed στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων. «Η πρόοδος προς τον στόχο 2% για τον πληθωρισμό δεν είναι εξασφαλισμένη», σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πάουελ επισήμανε ότι ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει σημαντικά μετά την άνοδο σε υψηλά 40 ετών το 2022, αλλά επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα χρειάζεται μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσει να κινείται χαμηλότερα, προτού μειώσει τα επιτόκια.

O πληθωρισμός επιβραδύνθηκε στο 2,4% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο από 7,1% τον Ιούνιο του 2022, αλλά σε μηνιαία βάση αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος