Τουρισμός: Παράταση έως 31/12 για τα πιστωτικά σημειώματα τουριστικών επιχειρήσεων

Array

Παράταση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου δίνεται για τα πιστωτικά σημειώματα που χορηγήθηκαν από τουριστικές επιχειρήσεις στους πελάτες τους και αφορούν συμβάσεις που καταγγέλθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τις 25 Φεβρουάριου 2020 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Συγκεκριμένα, στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημειώνεται ότι «οι τουριστικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να παρουσιάζουν ζητήματα βιωσιμότητας που οφείλονται στην αρνητική οικονομική επίδραση της πανδημίας του COVID-19».

Συγκεκριμένα η διάταξη αναφέρει τα εξής:

Άρθρο 10

Κατ’ εξαίρεση ρυθμίσεις περί καταγγελίας συμβάσεων μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων και των πελατών τους για την παροχή τουριστικών υπηρεσιών – Τροποποίηση παρ. 3 άρθρου εβδομηκοστού της από 13.4.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

Στην παρ. 3 του άρθρου εβδομηκοστού της από 13.4.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 84), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4690/2020 (Α’ 104), τροποποιείται το δεύτερο εδάφιο, ως προς τις ημερομηνίες λήξης της ισχύος των πιστωτικών σημειωμάτων, και η παρ. 3 διαμορφώνεται ως εξής:

«3. Εάν, κατόπιν της κατά την παρ. 1 καταγγελίας, η τουριστική επιχείρηση υποχρεούται να επιστρέφει στον πελάτη οποιοδήποτε ποσό που ο πελάτης έχει καταβάλει ως προκαταβολή, εγγύηση, αρραβώνα, μερική ή ολική εξόφληση ή με οποιαδήποτε άλλη μορφή για την εκτέλεση της σύμβασης, η τουριστική επιχείρηση δύναται, κατά παρέκκλιση των κατά περίπτωση εφαρμοστέων διατάξεων σύμβασης ή νόμου, να προσφέρει στον πελάτη αντί της επιστροφής χρημάτων ισόποσο πιστωτικό σημείωμα ισχύος δεκαοκτώ (18) μηνών από την ημερομηνία έκδοσής του. Τα ισόποσα πιστωτικά σημειώματα της παρ. 2, των οποίων η ισχύς έληξε ή λήγει έως και την 30η.6.2022, παρατείνονται από τη λήξη τους έως και την 31η.12.2022».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος